İşte dershanelerle ilgili çalışmanın tamamlanacağı tarih!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'ndan kabul etti.

İşte dershanelerle ilgili çalışmanın tamamlanacağı tarih!

 Avcı, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Dershanelerle ilgili çalışmanın haziran ayında bitirileceğini belirten Avcı, öngörülen takvimde bir gecikme olmadığını söyledi.

İşte Avcı'nın konuşmalarının satırbaşları:

İlgili paydaşların nihai görüşleri de alındıktan sonra dershanelerle ilgili çalışma önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Farklı öneriler, görüşler var. Onların hepsini biz topluyoruz. 8 çalıştayın amacı da bu. Farklı farklı değerlendirmeleri alalım, öyle sunum yapalım diyoruz. 

DERSHANE DÜZENLEMESİ
Arsa teşviki, kredi kolaylığı, açık liseye farklı alternatif kurumlara dönüşmeyi taahhüt etmeleri halinde, varsa vergi borçlarının yapılandırılması, ayrıca bu mekânların farklı amaçlarla MEB tarafından nasıl değerlendirilebileceğine ilişkin öneriler gibi farklı teşvik yöntemleri var. Özel okula dönüşmek isteyenlerin, özel okul kriterlerinin biraz aşağıya çekilmesi gibi teşvikler ön görüyoruz.

Etüt merkezleri adı altında dershanecilik yapılıyor. Ücretsiz olması şartıyla etüt merkezleri açılabilir. Bütün bu ister özel okul olsun, ister açık lise olsun bütün bunlara biz ayrıca öğrenci desteği de sağlamayı öngörüyoruz. Yoksul ama başarılı öğrencileri burslandırmayı vadediyoruz.

EĞİTİMDE SON 10 YILDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
Eğitimde son 10 yılda pekçok şey değişti. Son 10 yılda herhangi bir sektörde ulaşımda, sağlıkta, adalette, sosyal hayatta her alanda değişim yaşandı. Değişmeyen tek şek değişimin kendisidir. Gayet tabi değişti, daha da hızlı değişecek. Çünkü en hızlı gelişen teknolojiler eğitimle ilgili teknolojiler. Eskiden daha kaba saba cep telefonları vardı, şimdi bu iletişim de yaz boz tahtasına döndü. Bu ne kadar makul bir önermeyse eğitime yaz boz denilmesi de o kadar makul.

ANKARA'DAKİ ÖĞRETMEN EYLEMİ
Öğretmenler Günü'nü kutlamak için eylem yapmaya, polisle karşı karşıya gelmeye gerek yok. Biz kutlanması için bütün öğretmenlerimizin katılabileceği etkinlikleri geniş tutmaya çalışıyoruz.
İlgili sendika yöneticisi arkadaşlarımız da bu etkinliklerde yer alabilirler, almalıdırlar. Polisle çatışmaya varacak kadar... Tabi ki üzüldük öğretmenlerimizin eğitim sendikasının böyle bir olayın içinde yer almış olmasına. Önümüzdeki yıldan itibaren biz 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarını bu tür olaylara da yol açmayacak şekilde genişletmeyi, bütün öğretmenlerimizin seslerini en güzel biçimde duyurabilecekleri bir gün olarak kutlanmasını istiyoruz


<< Önceki Haber İşte dershanelerle ilgili çalışmanın tamamlanacağı tarih! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER