Gediz Üniversitesi'ne, iş dünyasından bir önemli destek daha geldi. Dünya devlerinden, İsviçre merkezli uluslararası ABB firmasının katkısıyla Kontrol ve Otomasyon Laboratuvarı kuruldu. Burada uygulamalı eğitim görecek mühendislik öğrencileri, iş hayatına bir adım önde atılacak.
Sanayici ve iş adamlarının da aralarında yer aldığı İzmirli eğitim gönüllüleri tarafından 2008 yılında kurulan Gediz Üniversitesi, bağışlarla gücüne güç katıyor. Önemli bir destek de enerji ve otomasyon teknolojileri alanında dünya devlerinden olan ABB ve partner kuruluşu Vins Endüstri'den geldi. İsviçre merkezli uluslararası firma, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ne ileri teknoloji ürünü 10 eğitim seti hibe etti. Bu destekle Kontrol ve Otomasyon Laboratuvarı kuruldu, Laboratuvar Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ABB Türkiye PLC ve Otomasyon Satış Müdürü Erdinç Karataş ile Vins Endüstri Genel Müdürü Güray Geniş tarafından törenle açıldı. Törende konuşan Rektör Çevik, ağırlıklı olarak Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin burada uygulamalı eğitim göreceğini söyledi. Başta iş dünyası olmak üzere toplumun birçok kesiminden gelen desteklerle büyüdüklerini belirterek, "ABB ve Vins Endüstri firmalarına teşekkür ediyoruz. Bu ülkeye ve insanlığa en değerli katkı, ancak eğitimle olabilir. Bu düşünceyle çıktığımız yolda bizi yalnız bırakmayıp desteklerini esirgemeyen eğitim gönüllülerine şükranlarımızı sunuyoruz. Gediz Üniversitesi, bu bağışlarla daha iyi yerlere gelecek, dünyanın en saygın bilim kurumları arasına girecek." dedi.
ABB'nin Türkiye yöneticilerinden Karataş da sanayi-üniversite işbirliğine büyük önem verdiklerini, eğitime her fırsatta destek olmaya çalıştıklarını ifade etti: "Sanayi kuruluşları olarak nitelikli işgücüne ihtiyaç duyuyoruz. Yüksek teknolojiye sahip bu laboratuvar sayesinde Gediz Üniversitesi'nden daha donanımlı mühendisler yetişeceğine inanıyoruz. Bu gençler meslek hayatlarına bir adım önde atılacak, çalışacakları kurumlara değer katacak."
CİHAN