Şehit kanıyla yıkanan Gelibolu Yarımadası’nda şarap fabrikasının kurulmasına göz yuman yetkililer bununla kalmayıp devletin birçok imkanını da şarapçı firmanın emrine verdiler.
Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümünün kutlandığı bu günlerde, firma aynı yerde 7 yıldızlı bir otel inşaatı başlattı. Bölge halkı yapılan otelin şehitliği ziyaret eden turistler için değil, degüstatörlere (şarap tadıcısı) hizmet vermek için yapıldığını ileri sürüyor.
Hükümet şehit kanıyla yıkanan Gelibolu Yarımadası’nda şarap fabrikası kurulmasını destekleyerek, Çanakkale Şehitlerinin kemiklerini sızlatmaya devam ediyor. Çanakkale Savaşı’nın 100. Yıldönümünün kutlandığı bu günlerde, AKP’nin Gelibolu Yarımadası’ndaki Kumköy’de yapılan Şarap Üretim Tesisinin yapımına yardımcı olmakla birlikte, devletin imkanlarıyla yaklaşık 400 Milyon TL desteklediği iddiaları Gelibolu’da herkesin konuştuğu konuların başında geliyor.
2014 Yılında Hizmete Açıldı
Kendisine tanınan bu imkandan sonra V. Bağcılık şirketi, Gelibolu Yarımadası’nda topladığı 3 bin dönümlük araziye üzüm dikim işlemini tamamladıktan sonra şarap fabrikasının inşasına başladı. 2014 yılında fabrikayı tamamlayan Şirket, Çanakkale Valiliği Özel İdaresi’nden aldığı ruhsatla fabrikayı aynı yıl içinde hizmete açtı.
Şehitliğin Yanı Başına Şarap Fabrikası
Şarap fabrikası üretime başlarken, firma bu seferde aynı yerde 7 yıldızlı bir otel inşaatı başlattı. Bölge halkı ise, yapılan otelin şehitliği ziyaret eden turistler için değil, degüstatörlere (Şarap tadıcısı) hizmet vermek için yapıldığını ileri sürüyor. Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret eden misafirler, şehitliğin yanı başında böyle bir tesisle karşılaşınca şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ziyaretçiler “Başka yer bulamadılar da mı, şehitliğin hemen yanı başına bu fabrikayı yaptılar? Çevrede hala düzenlenmemiş şehitlikler bulunuyor. Şehitlik alanına böyle bir yatırımı yapan devlet zevalini tebrik etmek lazım” diyerek sitemlerini dile getiriyorlar.
Gelibolu Yarımadası’nda şarap fabrikasının açılmasına hükümetin izin vermesine bölge halkı tepki gösterirken, Şehit kanıyla yıkanan topraklarda şarap üretilmesinin bir an önce önüne geçilmesini istiyor.
Maneviyata Vurulan En Büyük Darbe
Anadolu Gençlik Derneği’nin(AGD) ‘250 Bin Genç 250 Bin Şehidiyle buluşuyor’ programı kapsamında Gelibolu Yarımadası’ndaki programda da görüşülen yarımada sakinleri, şarap fabrikasından dolayı rahatsızlıklarını Milli Gazete ile paylaştı. “Sabah namazında 250 bin genç şehit dedeleriyle buluşurken, diğer taraftan da şarap fabrikasını görmek zorunda kalıyorlar. Bir taraftan çok güzel bir vefa örneği diğer taraftan ise, şehit kanıyla sulanan topraklarda şarap fabrikasının bulunması bu memleketin maneviyatına vurulan en büyük darbedir” diyen bölge sakinleri, uğruna 250 bin şehit verdiğimiz topraklarda yapılan şarap fabrikasına olan tepkilerini dile getirdiler.
Bünyamin Güler - Milli Gazete