Çankırı'da 'Kayıtlı Elektronik Posta Bilgilendirme Semineri' düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda TÜRKKEP İç Anadolu Bölge Müdürü Zehra Kuş tarafından katılımcılara bilgilendirme yapıldı.
Kuş, "Dijital dönüşümle birlikte e-Fatura ve e-Defter kullanımı hızla yaygınlaşıyor. 2015 itibariyle elektronik fatura ve elektronik defter kullanıcı sayısı 20 bine yaklaştı ve 200 milyona yakın elektronik fatura düzenlendi. Yıl sonuna kadar da e-Fatura ve e-Defter kullanıcı sayısının 50 bine yaklaşması ve sistemde her yıl yaklaşık 1,2 milyar faturanın dolaşması öngörülüyor. Yeni yasal düzenlemeler ve teknoloji alanındaki gelişmeler, fatura, defter ve arşiv gibi iş süreçlerinin dijital ortama aktarılmasına imkan sağlıyor. Bu dönüşüm, iş gücü ve maliyetten de önemli oranda tasarruf edilmesini mümkün kılıyor. E-Dönüşüm stratejisi kapsamında yürürlüğe giren hizmetler, ülke çapında hızla yaygınlaşıyor. Güven kurumu TÜRKKEP, e-Fatura ile birlikte e-Defter, e-Arşiv Fatura, KEP, e-Tebligat, e-Mutabakat, e-İmza, e-Saklama gibi tüm e-Dönüşüm hizmetlerini tek çatı altında bütünleşik olarak sunuyor." ifadelerini kullandı.
'HER YIL 125 MİLYON LİRA KAYNAK TASARRUFU SAĞLANACAK'
Kuş açıklamasının devamında ise, "1 Ocak 2016 itibariyle 50 bin mükellefin e-Fatura ve e-Defter uygulamalarından yararlanmaya başlamasıyla, her yıl ortalama 20 bin ağaç kesilmekten kurtulacak ve 125 milyon lira kaynak tasarrufu sağlanacak. Maliye Bakanlığı'na göre, 2015 yılında, sistemde her ay 50-60 milyon e-Fatura dolaşımda olacak. 2016-2017 yıllarında ise e-Fatura ve e-Defter uygulamasına kayıtlı kullanıcı sayısının 100 bine ulaşması bekleniyor. E-Fatura ve e-Defter sayısındaki bu artışın kağıt tüketiminin azaltılması, kargo ve noter masraflarının düşürülmesi gibi katkılarıyla 2 milyar lira tasarruf sağlayacağı öngörülüyor." şeklinde konuştu. CİHAN