Dünyada ilk: COVID aşısını herkese zorunlu yaptılar
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 5 2021
Fransa’nın denizaşırı toprağı Yeni Kaledonya'daki yerel parlamento, Covid-19 aşısının bütün yetişkinler için zorunlu olmasını kararlaştırdı.
Parlamento, bu kararı oybirliğiyle verdi. Karar gereği, Yeni Kaledonya'ya gelen turistler de zorunlu olarak aşı olacak. Güney Pasifik’teki bu yarımadalar, dünyada Covid-19 aşısını zorunlu kılan 4. bölge oldu.
Yeni Kaledonya'da salgın başladığından bu yana Covid-19 virüsünden ölen olmadı. Ancak yetkililer, delta varyantı yüzünden durumun tehlikeli boyutlara dönüşebileceği endişesi taşıyor.
Salgının başından bu yana sadece 136 vaka tespit edildi. Yeni Kaledonya'da halkın sadece yüzde 32’si aşı yaptırdı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







