Letonyalılar da böyle seviyor

Türkiye'de duvarlarda, ağaçlarda ya da parklarda görmeye alışık olduğumuz seni seviyorum türünden ifadeleri Letonya'da kilitler üzerinde bulmak mümkün.

Letonyalılar da böyle seviyor

Eski Sovyetler Bloğu ülkelerinden Letonya'da yeni evlenenler birbirlerine aşklarını göstermek için parklardaki köprücüklere isimlerinin bulunduğu kilitleri asıyor.
Başkent Riga yeni ve eski yerleşim merkezi olarak ikiye bölünmüş durumda. Eski merkezde daha çok yaya trafiği hakim. Araçlar para vererek bu eski merkeze girebiliyor. Eski merkezin göbeğinde bulunan parktaki küçük köprülerde yeni evlilerin evlendikleri gün astıkları kilitler görmek mümkün. Birbirlerine sonsuza dek bağlı olduklarını gösteren bu kilitler Letonyalılar için yeni bir gelenek. Letonyalıların sadece bir kısmı bu kilitleri köprülere asmaya tercih ediyor.
Köprüye geldiğiniz zaman ilk farkettiğiniz çeşitli boyutlarda üzerinlerinde kalp işaretlerinden tarihlere kadar yazıların yanı sıra isimlerin bulunduğu kilitler. Letonya'da yeni evlenenler evlilik günlerinde önceden hazırlıkladıkları bu kilitleri köprüye asıyor. Bu şekilde yeni evli çiftler, birbirlerine sonsuza dek bağlı olduklarını gösteriyor.
<< Önceki Haber Letonyalılar da böyle seviyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER