Sırpça ifadeler de silinirken sadece Arnavutça ifadelerin kaldığı gözlendi.
Prizren'in kuzeyinden girişte Naşets köyüne ayrılan yolda karşı karşıya duran iki tabelada şehir isimlerden Arnavutça ibarelere dokunulmazken Sırpça ve Türkçe'leri siyah boya ile kapatıldı. Topluluklar hakları sözkonusunda Kosova'da örnek olarak gösterilen Prizren Belediyesi'nin imajını bu tabelalar ciddi bir şekilde zedeliyor.
Kosova'nın 1999 yılında BM denetimi altına girmesi ardından dönemin ilk UNMIK Başkanı Bernard Kouchner'in 1974 Anayasasını kaldırmasıyla Kosova'da Türk Dili resmiyetten kaldırılmıştı. Geçen Ağustos ayında Kosova Demokratik Türk Partisi'nin-KDTP Mecliste yasa tasarısını tekrar gündeme getirmesi ardından yasa üç kez Arnavut çoğunluklu Mecliste kabul edilmedi. Dış baskının artması ardından Kosova Meclisi geri adım atmış ve Türk Dili Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren Bölgesinde, Arnavutça ve hiç Sırp'ın yaşamamasına rağmen Sırpça'dan sonra üçüncü resmi dil olarak kabul edildi.
Türk dilinin resmileşmesi ardından Kosova'da Arnavut basını, aydını Kosova'daki Türklere yönelik baskılarını artırmaya devam ediyor. Dün Kosova'nın en çok okunan Ekpress gazetesinde Prizren Belediyesi Başkanı Eçrem Krüezi'nin oğlu Sazan Krüezi imzalı köşesinde Türk diline hakaretlerde bulunmuş, Prizren'de Türk dilinin 3. resmi dil olmasını şaşırtıcı olarak yazmıştı. Prizren'e kuzeyden girişte Naşets köyüne ayrılan yolda iki tabela karşı karşıya toleranslık nedir bilmeyenlerin gazabına uğradı. Tabeladaki şehir isimlerden Arnavutça ibarelere dokunulmazken Sırpça ve Türkçe'leri siyah boya ile kapatıldı.