İtalya kokuyor, hükümet çaresiz - Video

İtalya'da hükümet, çöp sorununa çözüm ararken, göstericiler ile polis arasında özellikle dün geceden bu yana ciddi gerilim yaşanıyor.

İtalya kokuyor, hükümet çaresiz - Video

İşlerini kaybedecek olmalarından dolayı yeni krulacak çöp arıtma tesisini protesto eden vatandaşlarla polisin zaman zaman çatışması sonucu yaralananlar da oluyor.

Pianura'daki çöp arıtma tesisinin bir bölümünü dün gece ateşe veren göstericiler, araçların girişini de engelliyor. Kimi araçları ateşe veren göstericilerin, semtteki bazı yolları da trafiğe kapattıkları öğrenildi. Bugün sabah saatlerinde ise üç kameraman, Pianura semtindeki göstericilerin saldırısına uğradı. Kameramanları döven göstericilerin kasetlere el koydukları ve kameraları kırdıkları belirtildi. Yetkililer, Napoli sokaklarındaki çöp miktarının 5 bin 200 tona ulaştığını açıkladılar. Campania bölgesinde, halen toplanmayı bekleyen çöp miktarının ise yaklaşık 200 bin tona ulaştığı kaydedildi. Campania bölgesindeki sorun, çöp arıtma tesislerinin dolması neticesinde, yıl başından bu yana çöplerin toplanamamasıyla ortaya çıkmıştı. Çöp sorunu nedeniyle yerel yetkililer, merkezi hükümet ve siyasiler arasındaki karşılıklı suçlamalar da devam ediyor. AA
<< Önceki Haber İtalya kokuyor, hükümet çaresiz - Video Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER