İsyancılar ülkeyi ele geçirdi

İsyancılar Orta Afrika Cumhuriyeti’nin başkentini ele geçirdi

İsyancılar ülkeyi ele geçirdi

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde isyancılar, başkent Bangui'nin kontrolünü ele geçirdi. Hükümet, Devlet Başkanı Francois Bozize'nin de komşu Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne kaçtığını açıkladı.

İsyancılar ile yaşanan çatışmalarda en az 6 Güney Afrika askerinin öldüğü bildirildi. Ülke ordusu ve bölgesel barış gücünü eğitmek için Orta Afrika Cumhuriyeti'nde bulunan Güney Afrika askerleri ülkeden ayrılma hazırlığı aşamasındaydı. 

Ülkede Seleka isyancı koalisyonu ile çatışmalar bu hafta yeniden başlamıştı. Bozize'yi devirme yemini eden isyancılar, devlet başkanını isyancı savaşçılarını orduya almayarak Ocak'ta yapılan barış anlaşmasını ihlal etmekle suçluyor. 

"İsyancılar şehri kontrol ediyor." diyen Devlet Başkanlığı sözcüsü Gaston Mackouzangba, "Ümit ediyorum intikam olayları yaşanmaz." diye konuştu. 

Hükümet sözcüsü Crepin Mboli-Goumba ise isyancıların şehirde bütün stratejik noktaların kontrolünü ele geçirdiklerini ifade etti. 

İsmini açıklamak istemeyen bir Devlet Başkanı danışmanı ise isyancıların başkanlık sarayına yönelmesi ile Devlet Başkanı Francois Bozize'nin Oubangi nehrini geçerek Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne kaçtığını kaydetti. Bozize, 2003 yılında askeri darbe ile iktidarı ele geçirmişti. 

CİHAN

<< Önceki Haber İsyancılar ülkeyi ele geçirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER