İsrail: Hareket edeni vururuz

‘Sivil yada asker fark etmez, hareket edeni vururuz’ Güney Lübnan'da araç trafiğini yasaklayan İsrail, sivil veya askeri her türlü aracın hava saldırılarına hedef olacağı uyarısında bulunuldu.

İsrail: Hareket edeni vururuz

Bölgeye bildiri atan İsrail, araçların Hizbullah’a silah taşıdığı iddia ederek, sivil veya askeri her türlü aracın İsrail hava saldırılarına hedef olacağı uyarısında bulunuldu. Bunun üzerine, zaten hayalet kente dönen Sur'un boş caddelerinde birkaç yaya dışında yalnızca ambulanslar ve az sayıda askeri araç dikkati çekiyor. İsrail'in açıklamasından sonra, kentte görev yapan pek çok gazeteci de araçlarını kullanmama kararı aldı. Gazetecilerin büyük bölümü konakladıkları otel, ev ya da BM çatısı altındaki yerleşimlerden ayrılmıyor. Bazı yabancı televizyonlar, dün akşamdan bu yana konakladıkları yerlerden yayın yapmaya başladı. Gözyaşlarını sil ve çalışmaya başla İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'ya ''göz yaşlarını silerek, çalışmaya başlaması'' çağrısında bulundu. Tzipi, İsrail parlamentosunda yaptığı konuşmada, ''Dün Sinyora'nın ağladığını gördüm. Hepimiz, gizli ya da açık ölenlerimize ağlıyoruz'' diyerek, Sinyora'ya gözyaşlarını silerek, ağladığı siviller için daha normal, daha iyi bir gelecek yaratma yönünde çalışması çağrısını yaptı.
Sinyora böyle ağlamıştı - Video İsrailli bakan, bölgenin gelecekteki durumunun ilk önce Sinyora'ya, Sinyora'nın alacağı kararlara ve yapacağı işlere bağlı olduğunu söyledi. Tzipi, İsrail'in, Lübnan hükümetinin Hizbullah'ı silahsızlandırması ve İsrail sınırına Lübnan askerlerini konuşlandırması taleplerini de yineledi. Sinyora, Beyrut'ta dün yapılan Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısı sırasında, İsrail'in Hula'daki saldırısında ölenlerin sayasını açıklarken gözyaşlarını tutamamıştı.
<< Önceki Haber İsrail: Hareket edeni vururuz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER