IŞİD'den kan donduran bir infaz daha

IŞİD, bir ABD'li gazeteciyi daha infaz etti. Sıradaki kişi olarak ise İngiliz rehine David Haines gösterildi..

IŞİD'den kan donduran bir infaz daha

Radikal selefi IŞİD adlı örgütün Amerika bir gazeteciyi daha infaz ettiğini gösteren bir video yayınlandı.

Görüntülerde Time ve Foreign Policy dergileri için çalışan Steven Sotloff'un boğazının kesildiği anlaşılıyor. Steven Sotloff, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Suriye'de kaçırılmıştı. 

Steven Sotloff, bundan önce yayınlanan ve James Foley'in infaz edildiği videoda, sıradaki kişi olarak gösterilmişti. Bu videoda ise sıradaki kişi olarak İngiliz rehine David Haines gösterildi. Görüntülerde ayrıca IŞİD'e karşı "Amerikan önderliğindeki şeytanî ittifaka girecek ülkeler" şeklinde uyarı yapıldı.

ABD Başkanı Obama daha önce yaptığı açıklamada, ilk öldürülen Amerikalı gazeteci James Foley’in intikamını alacaklarını kaydeden  “İnsanlarımıza zarar veren kişilere mesajımız net. Amerika unutmaz, gücümüz her yere ulaşır, sabırlıyız, adalet yerine getirilecek.” demişti. Şimdi bu yeni infaz karşısında ABD'nin tepkisi merak konusu...

ABD: VİDEONUN DOĞRULUĞUNU ARAŞTIRIYORUZ

Washington yönetimi radikal selefi örgüt IŞİD tarafından başı kesilerek öldürüldüğü iddia edilen ikinci Amerikalı gazeteci Steven Sotloff hakkında açıklama yaptı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Basın Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, ABD vatandaşı Steven Sotloff’un IŞİD tarafından öldürüldüğünün iddia edildiği videonun görüldüğü ve konunun araştırmaya başlandığı ifade edildi. 

İstihbarat birimlerinin, videonun doğruluğunu mümkün olan en kısa zamanda belirlemek için çalıştıklarını belirten sözcülük, “Doğruluğu halinde, masum Amerikalı gazetecinin vahşice öldürülmesinden dolayı dehşete düşüyor ve ailesi ve arkadaşlarına derin taziyelerimizi iletiyoruz.” ifadesini kullandı. Sözcülük, daha fazla bilgi gelmesi halinde bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti. 

IŞİD tarafından yayınlandığı ifade edilen 2 dakika 48 saniyelik videoda Amerikalı gazeteci Joel Scotloff’un başını kesilerek öldürdüğü iddia ediliyor. 31 yaşındaki gazeteci Scotloff geçtiğimiz yıl Suriye’de kaybolmuştu.

CİHAN

<< Önceki Haber IŞİD'den kan donduran bir infaz daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER