İslamiyet'in geri ve agresif bir din olarak tanıtıldığı programda,
İsviçre'de 450 bin
Müslüman'ın yaşadığına dikkat çekilerek Müslüman imamların sözlerinden örnekler verildi.
Minare yasağı
protestosuyla başlayan programda, önce 40 yıldır İsviçre'de yaşayan ama Almanca konuşamayan bir ev kadınına dikkat çekildi. Bu protesto gösteri sırasında konuşan
türbanlı Türk kadınları, türbanı Müslüman gibi görünmek amacıyla taktıklarını eğer türban takmazlarsa Müslüman olduklarını kimsenin anlamayacağını savundular.
Programda, daha sonra 33 yaşında Aziz Osmanoğlu isimli, Özellikle Hz
Muhammed dönemi giysiler giydiğini söyleyen Türkiye'de
Kuran Kursu okumuş, üç çocuk babası bir kişiye yer verildi. Sosyal Yardım Fonundan geçimini sağlayan, karısı kara çarşaf giyen Aziz'in 8 ve 10 yaşlarındaki
küçük kızları da başlarını örtüyorlar ve babalarıyla birlikte namaz kılıyorlar. Okulda
yüzme derslerine günah olduğu için girmediklerini söyleyen küçük kızlar, ilerde anneleri gibi kara çarşaf giymek istediklerini, başka bir kıyafetin kadınlar için günah olduğuna inandıklarını belirtiyorlar.
Programda, Basel Kenti Müftüsünün, ‘Burada yaşayan Müslümanlara şeriat uygulanmalı. Kocasına itaat etmeyen kadınlar dövülmeli. Kocası seks isteyen kadın, olumlu
cevap vermez ise dövülmeli ya da kocanın başka kadına gitmesine ses çıkarılmamalı' gibi şeriat görüşlerine de yer verildi.
Programda, ayrıca Lütfiye Civan adlı bir bankacı bir Türk kadına yer verildi. Modern bir Türk kadını görünümünde olan Lütfiye Civan kendisinin Müslüman olduğuna dikkat çekerek, geleneklere uygun olarak bir Türk genciyle evleneceğini söylüyor. Programda; Civan'ın söz ve evlilik törenlerine yer veriliyor. Lütfiye Civan'ın annesi, kızları için asla bir Hıristiyan ya da İsviçreli damadı onaylamadıklarını bildirerek, Müslümanlığa vurgu yapıyor. Programda, Cenevre'de görev yapan Suudi kökenli imamın da: “diğer dinlerden olanlar inanmış hayvanlardan daha aşağıdadırlar” sözüne yer verildi.
Programda yer alan
Mısırlı Elham Manae ise İslamda reformun şart olduğunu bildiriyor. Kocası İsviçreli bir devlet yetkilisi olan Manea, türbanın Kuran'da yeri olmadığına vurgu yaparak, Mısır, her yıl biraz daha karanlığa gidiyor. Şimdi Mısır'da şeriat rejiminin ne zaman geleceği tartışılıyor diyor. Manae'nin devlet yetkili kocası ise eşi ile evlenmek için Müslümanlığa geçtiği için şimdi bundan pişmanlık duyduğunu dile getiriyor.
DHA