Antalya'nın
Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesinde 6 yıl önce açılan, Türkiye'de ve dünyada yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan 14
sürüngen türün sergilendiği
Ekopark'ta, yılda 750 bin fare, 20 bin bıldırcın ve 4 bin 500 tavşan hayvanların beslenmesinde kullanılıyor.
Tekirova beldesinde 40 bin metrekarelik alanda oluşturulan dünyanın ilk flora-herpetofauna (bitki, sürüngen ve amfibi)
doku minyatür çalışması olan Ekopark'ta, nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan bazı sürüngen türlerini beslemek için, Ekopark'ın kurucusu Selami Tomruk tarafından, fare, bıldırcın ve tavşan üretiliyor. Türkiye'de ve dünyada türleri yok olma tehlikesi altındaki 14 sürüngen türü, bu canlıları yiyerek besleniyor.
Tomruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yok olma tehlikesi altındaki sürüngenleri,
doğal yaşamda hayatta kalabilmeleri için canlılarla beslediklerini söyledi.
Bu sürüngenlere fare, bıldırcın ve tavşanların canlı olarak verildiğini ifade eden Tomruk, bu şekilde sürüngenlerin yiyeceklerini boğduklarını ve kaslarını geliştirdiklerini bildirdi.
Sürüngenleri beslemek amacıyla fare, bıldırcın ve tavşan ürettiklerini belirten Tomruk, bir erkek ve 5 dişi fareden yılda bin 500 yavru aldıklarını, tavşanların da 40 günde bir ürediğini söyledi. Tomruk, ''14 sürüngen türü yılda 750 bin fare, 20 bin bıldırcın ve 4 bin 500 tavşan yiyor'' dedi.
Dünyanın çeşitli bölgelerinden koruma altındaki türler Ekopark'a getirilerek, çoğalmaları ve belli bir güce erişmeleri sağlandıktan sonra tekrar anavatanlarına gönderiliyor.
Bu amaçla parkta bulunan Nil timsahlarının üreme ve doğada kalma yeteneğine ulaşan 8 yavrusu ile 75 boa yılanı, bu yıl anavatanlarına gönderilerek, doğal ortamlarına bırakılacak.
Ekopark'ta 360 bin kök şifalı bitkinin yanı sıra dünyanın tropik ve yarı tropik kuşaklarından getirilen binlerce egzotik bitki ve
ağaç türü de yer alıyor.