Tabi ki hayır. Ancak dünyanın birçok fakir ülkesinde bu yaşlardaki çocuklar çöpten yiyebilecekleri ya da satabilecekleri bir şeyler bulmak umuduyla her gün sabahtan akşama kadar çöpleri karıştırıyorlar.
BBC Focus'ta yer alan habere göre, bu çocuk
Mombasa'da şehir çöplüğünde kocaman bir çöp yığının üzerinde uyuyakalmış. Kenya'nın ikinci büyük şehrinde yaşayan insanların çöplerini attıkları bu yer o çocuğun evi. Ne yazık ki, bu çocuk
yiyecek bir şeyler ya da geri dönüşüme götürebileceği malzemeler bulmak için günlerini çöpleri karıştırarak geçiren milyonlarca çocuktan sadece biri. Fotoğrafçı Timothy Allen için çöplüktekiler arasında işe yarayan şeyleri almak çevresel bir
ekolojik durumun hatırlatması.
Bu dünyanın daha fakir bölümleri için hep böyle. Buradakiler çöpleri karıştıran ilk kişi olmak için çöp kamyonlarını kovalıyorlar ve bu şekilde güçlükle geçiniyorlar.
Sık sık hastalık ya da zehirli atıklar nedeniyle tehlikelerle karşılaşmalarına rağmen, bu çöp toplayanlar evlerini çöplüklerdeki hurdalardan inşa ediyorlar. Hatta düzeni sağlamak için yasal olmayan yerel bir hükümetleri var. Çöpleri ayıranlar aynı zamanda yaşamsal bir görevi yerine getiriyorlar. Örneğin, Delhi'de atık toplayanlar şehir atıklarının tahminen yüzde 60'ını geri dönüştürüyorlar.