Romanya'daki İnfomatrix bilişim finalinde dünya birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü kazanan Özel Fatih Koleji öğrencilerinin şimdiki hedefi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenecek yarışmalarda derece elde etmek.
Birbirinden ilginç projelerin görücüye çıktığı, 63 ülkeden bin 899 projenin başvurduğu dünyanın uzun soluklu tek bilişim yarışması olan İnfomatrix dünya finallerinde Fatih Koleji öğrencileri dünya birinciliği, dünya ikinciliği ve dünya üçüncülüğü elde ederek yurda döndü.
Öğrenciler; Busenur Yılmaz, Zeynep Biber, hardware control alanında 'easy learning for you' projesiyle dünya birinciliği, Ayşenur Sağlam, Seleme Kayabaşı 'crossroad' projesi ile computer art alanında dünya ikinciliği, Beyzanur Kalaycı, Beyzanur Bozkurt hardware control alanında '3d:Dream it do it design it' projesi ile dünya üçüncülüğü, Adile Nisa İnceoğlu, Delfin Özdemir programing alanında dünya üçüncülüğü kazandıkları projeler hakkında okul binasında bilgiler verdi.
'Proje Okulu' öğretmeni Zafer Türkmen, yaptığı açıklamada, öğrencilerinin başlatılan proje kapsamında bugüne kadar 4 kıtada farklı ülkelerde yarıştıklarını ve bu yarışmalarda bir çok başarıya imza attıklarını söyledi. Türkmen, okullarında başlatılan 'Proje Okulu' sisteminde öğrencilerin ileride yapmak istedikleri meslek ve hayallerini gerçekleştirdiklerini söylediği konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Okulumuz 5 yıldır uyguladığı 'Proje okulu' sisteminde başarılı her yıl katlamaktadır. Okul olarak biz öğrencilerimizin kendi hayallerini ve gelecekti mesleklerini şu an yaşamalarını istiyoruz. Bunun için de gerekli olan tüm eğitimi vermeyi planlıyoruz. Okulumuz sene başından bu yana öğrencilerimizin kendi mesleklerini seçecekleri kendi branşlarına göre hazırladıkları projeleri çeşitli yarışmalara da gönderdi. Bu projelerin örneği 46 yıldır her yıl Türkiye' de düzenlenen TÜBİTAK yarışmasında 6 projemiz finale kaldı. 57 proje yollamıştık. Arkasından Kazakistan' da altın, gümüş ve bronz madalya alarak dünya birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olarak döndü. Hemen arkasından Kenya'dan dünya üçüncüsü olarak döndük. Ardından da öğrencilerimizle katıldığımız İnfomatrix dünya finallerinde öğrencilerimizden ikisi altın, iki öğrencimiz gümüş ve dört öğrencimiz de bronz madalya alarak bizler4i gururlandırdılar. Proje çalışmalarımıza öğrencilerimize proje okulu olarak desteğimiz her türlü devam etmekte. Öğrencilerimiz de çalışmalarını git gide kalitelendirmektedir. Pek çok Üniversitelerin yapamadığı 3D yazıcılardan tutun Türkçe yazılım dillerine kadar öğrencilerimiz projelerini yapmakta. Sadece bilgisayar ve mühendislik alanında değil Fizik, Kimya, Edebiyat, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji alanlarında da yani hem sayısal hem de sözel alanda öğrencilerimiz projelerini hazırlamakta. Öğrencilerimize 4 kıtada ve farklı ülkelerde başarılar nasip oldu. Örneğin bu pazartesinden itibaren 5 gün boyunca TÜBİTAK'ta Ankara bölgesini temsilen öğrencilerimiz yarışacaklar. 31 Mayıs-5 Haziran'da da Hollanda'da öğrencilerimiz çevre mühendislik yarışmasında yine ülkemizi temsilen katılacaklar." CİHAN