Dolar bu sabah neden düştü? Piyasalara ne söz verdiler?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Mayıs 28 2018
Döviz haftaya düşüşle başladı. Türk hisse senetleri piyasası da pozitif olarak açıldı. Piyasalardaki olumlu havanın nedenine gelince; Reuters'e göre, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın dün akşamki toplantıda para politikasında sadeleşme ve mali disiplin konusunda kararlı mesajlar vermesi ve gelişen ülke piyasalarına yönelik baskının azalması.
Bugün önemli bir veri akışının olmadığı küresel piyasalarda ABD piyasaları Anma Günü nedeniyle kapalı olacak. Öte yandan ABD, Çin ve Kuzey Kore taraflarından ticarette korumacılık ve liderler buluşmasına ilişkin gelebilecek açıklamaların piyasaların yönünü tayin etmede etkili olması bekleniyor.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya Londra ziyareti öncesi dün akşam İstanbul'da yatırımcılar ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

Katılımcılar, güven tesisi amaçlayan söylemler ve para politikasında normalleşme ve sadeleşme mesajlarının toplantıda ön plana çıktığını belirttiler. Katılımcılar para politikasında sadeleşme adımının oldukça yakın olduğu, 7 Haziran Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında değerlendirilebileceği izleniminin verilen mesajlar arasında ön plana çıktığını söylediler.

PETROL 6 HAFTANIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

ABD hafif ham petrolü başlıca petrol ihracatçısı ülkelerin üretim kısıntısını gevşeteceği beklentisiyle altı haftanın en düşük seviyesine gerilerken, Asya hisse piyasaları ve ABD endeks vadeli işlemleri Kuzey Kore ile ABD liderlerinin her şeye rağmen bir araya geleceğine yönelik beklentilerle yükseldi.

PİYASALARA ŞİMŞEK VE  ÇETİNKAYA  MESAJLARI ETKİSİ

BIST-100 Endeksi Cuma gününü gelişen Asya piyasalarındaki pozitif hava eşliğinde yüzde 2.04'lük yükselişle 103,200 seviyesinden tamamladı. Endeks bu sabah saat 09:59 itibariyle yüzde 1.24 primle 104,481.11 seviyesinde bulunuyor.

Halk Yatırım'dan yapılan değerlendirmede "ABD tahvil faizlerindeki gerileme eşliğinde gelişen ülke piyasalarındaki iyimserlik ile pozitif kapanış gerçekleştirmiştik. Bu doğrultuda, yurt içi piyasaların hem hafta sonu gerçekleşe

Bu haberler de ilginizi çekebilir