Dikkat çeken anket: Erdoğan’la Kılıçdaroğlu seçimde karşı karşıya gelse…
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 24 2022
Yöneylem Araştırma Şirketi'nin Araştırma Genel Koordinatörü Doç. Dr. Derya Kömürcü, ellerindeki son verileri açıkladı. “Muhalefet bölünmediği sürece bence önümüzdeki seçimi kazanma potansiyeli çok yüksek” diyen Kömürcü, “Erdoğan'la Kılıçdaroğlu karşı karşıya gelseler, araştırmalarda nasıl bir tablo çıkıyor?” sorusuna da yanıt verdi.
Yöneylem Araştırma Şirketi'nin Araştırma Genel Koordinatörü Doç. Dr. Derya Kömürcü, Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtladı.
“Muhalefet bölünmediği sürece bence önümüzdeki seçimi kazanma potansiyeli çok yüksek” diyen Kömürcü, yaptıkları son araştırmanın sonuçlarını da paylaştı.
İşte Kömürcü’nün dikkat çeken açıklamaları…
“Şu an sahada çok büyük bir araştırma yürütüyoruz; Türkiye'deki 81 ilde 87 seçim çevresi var, bu 87 seçim çevresinde toplamda 100 binin üzerinde görüşme yapıyoruz. Bitmemiş bir araştırma olduğu için net rakamlar vermekten çekiniyorum ama şunu çok açık söyleyebilirim; Türkiye genelindeki datayı analiz ettiğimde AKP'nin birinci parti olma özelliğini yitirme olasılığı görülüyor.”
“AKP oy oranı yüzde 30-33 aralığında seyrediyor, en son yüzde 31 ölçtük. CHP oyları yüzde 28 civarında. İYİ Parti oylarının yüzde 14-15 bandına geldiğini görüyoruz. MHP ise yüzde 7. Buna karşın HDP'nin bir baraj sorunu yok.”
Kömürcü ittifaklar arasındaki oyları da kıyasladı. Açıklamasında şunları kaydetti:
"Buna baktığımızda diğer partileri katmadan; AKP-MHP'nin toplamı yüzde 40'ı bulamıyor. Bunun karşılığında Millet İttifakı'nın diğer 4 partiyi (Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat) dışarda bıraktığımızda bile yüzde 43 civarında oy aldığını görüyoruz. Bu 4 partinin de yüzde 5 civarında bir oyu olduğunu görüyoruz, dolayısıyla Millet İttifakının da yüzde 48'e ulaşabilecek bir potansiyeli var. Onun yanında hesaba katılması gereken HDP seçmeni var ve Türkiye İşçi Partisi, Yeniden Refah gibi seçmenin ilgi göstermeye başladığı yüzde 1 civarında partiler olduğunu görüyoruz.
"ERDOĞAN'A KARŞI OLANLAR TÜRKİYE'DE ŞU AN YÜZDE 55'İN ÜZERİNDE"
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Bu kez İzmit'e İHA düştü.

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında kara...


