'Devlet bu silahı boşuna vermedi, istersem şarjörü üzerinize boşaltırım'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Eylül 26 2021
Hatay’da polis B.Ö’nün, trafik uygulaması esnasında iki kişiyi sebepsiz yere saatlerce trafikte bekletip, gözaltı kararı verdiği, karakola götürürken darp ve hakaret ettiği iddia edildi.

Hatay’ın Arsuz ilçesinde trafik uygulamasında durdurulan M.G ve yanındaki İ.K, kimlik kontrolünde sorun olmamasına rağmen Arsuz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis B.Ö. tarafından uzun süre bekletildi.

11 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşen olayda, İskenderun istikametinden Arsuz istikametine doğru giderken Gözcüler Toplu Konut kavşağı mevkiinde durdurulan M.G, neyle suçladığını öğrenmek istedi. Bunun üzerine B.Ö.'nün, "Bekleyeceksin, diklenip durma, ben zaten seni tanıyorum, istediğimi yaparım, sana mı soracağım? Alkollüsün herhalde" diye cevap verdiği iddia edildi.

NEDEN BEKLETİLDİĞİNİ SORDU DARP EDİLDİ

Avukat Haydar Gökpınar, müvekkili M.G.'nin yaklaşık 40 dakika bekletildiğini, alkol ve plakanın kontrol edildiğini ve soruna rastlanmadığını söyledi. Gökpınar, "Polis memuru, 'Herkesi kimlik kontrolü yapıp bıraktınız bizi burada hangi şüphe ile beklettiniz, öğrenebilir miyim?' sorusuna 'Sana hesap mı vereceğim, sen kimsin lan?' dedikten sonra müvekkilimin boğazına sarılıp, gömleğini yırttı. Müvekkilim kalp hastası olduğunu söylemesine rağmen İ.K ile tartaklanarak polis aracına bindirildi” diye konuştu.

'POLİS SİLAHIN AĞZINA MERMİ SÜREREK TEHDİT ETTİ'

Avukat Haydar Gökpınar: B.Ö. dışında araçta iki polisin daha olduğunu belirten Gökpınar, aracın karakol güzergâhı dışında bir yöne gitmesi üzerine müvekkilinin nereye gidildiğini sorduğunu belirtti. Ancak polis B.Ö’nün buna daha da sinirlenerek, müvekkiline hakaret etmeye başladığını belirten Gökpınar, “Hakaretamiz konuşmaların ardından B.Ö. belindeki silahını çıkartarak, ‘Devlet bu silahı boşuna vermedi bana, istersem şarjörü üzerinize boşaltırım’ diyerek müvekkilime yönelik tuttuğu silahının ağzına mermiyi sürmüştür" dedi.

'MAĞDURUN ÖZÜR DİLEMESİ İSTENDİ'

Müvekkili M.G. ve arkadaşı İ.K.’nin karakolda da bir süre bekletildiğini söyleyen avukat, kendilerinden özür ve af dilemelerinin dikte edildiğini anlattı. Serbest bırakmaları karşıl

Bu haberler de ilginizi çekebilir