Deutsche Bank ABD' ile anlaştı, 7,2 milyar dolar ödeyecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 23 2016
Deutsche Bank, sorunlu konut kredileri nedeniyle açılan soruşturmanın düşürülmesi için ABD Adalet Bakanlığı'na 7,2 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Deutsche Bank, ABD Adalet Bakanlığı ile 2008 mali krizi öncesi kullandırdığı ipoteğe dayalı konut kredileri nedeniyle başlatılan soruşturmanın düşürülmesi için anlaşmaya vardı.
Alman bankası, ABD Adalet Bakanlığı'na 7,2 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Anlaşmaya göre, Deutsche Bank, 3,1 milyar dolar para cezası, tüketiciler için de 4,1 milyar dolar ödeyecek.
Açıklama sabah saatlerinde Deutsche Bank'ın Frankfurt'taki merkezinden yapıldı. Adalet Bakanlığı'nın iki kat daha fazla ödeme yapılmasını istediği yönündeki haberlerden sonra eylül ayında bankanın hisselerinde büyük düşüş yaşanmıştı. Bu anlaşmanın bankayı rahatlatması bekleniyor.
Milyarlarca dolarlık kayıp yaşanmıştı
Deutsche Bank, diğer büyük bankalar gibi yıllarca yatırımcıları mortgage ipoteklerine dayalı menkul kıymetlerin riskleri konusunda kandırmakla suçlanıyordu. Amerikan emlak piyasası çöktüğünde, bu değerli kağıtları satın alanlar milyarlarca dolar kayıp yaşamıştı.
Deutsche Bank'ın bu anlaşmadan doğan açığı kapatmak için sermaye artırımına gitmeyi planlamadığı kaydedildi. Adının açıklanmasını istemeyen bir banka yetkilisi Reuters ajansına yaptığı açıklamada, anlaşmanın Donald Trump göreve başlamadan önce 2017 yılının ilk günlerinde imzalanmasının beklendiğini kaydetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.Konya hazır mı?9.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı10.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


