Deprem uzmanından korkutan uyarı: 'İlkbahar gelmeden deprem göreceğiz'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Ocak 2 2024
Tunceli ve Hakkari'de peş peşe yaşanan depremler sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ilkbaharı işaret etti. Anadolu'daki gerginliğin her yerde arttığına dikkat çeken Ercan, söz konusu gerginliğin 7 civarındaki bir büyüklükte deprem üretebileceğini söyledi.
Uzmanlar son aylarda özellikle İstanbul için uyarılar yaparken; 2023'ün son günü Hakkari'de yaşanan depremler ise farklı bir endişeyi gündeme getirdi.

31 Aralık'ta 4.4; 3.5 ve 4.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mynet'e önemli değerlendirmelerde bulundu.

Afrika kıtasının Anadolu'ya yaptığı baskıya dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, ilkbahara kadar büyük bir deprem beklediğini belirterek uyardı.

"GERGİNLİK HER YERDE ARTIYOR"
"Gerginlik her yerde artıyor" diyen Ercan, "Sanıyorum ki ilkbahara gelmeden bir deprem göreceğiz. Görüntü maalesef biraz böyle. Gerginliğin Anadolu'da bilhassa arttığını gösteriyor." dedi.

Ercan, İstanbul için de dikkat çeken ifadeler kullandı. 

"ARKA ARKAYA 4'ÜN ÜZERİNDE DEPREMLER OLMASI ÜRPERTİYOR"
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın açıklamalar şöyle:

"Görüntü odur ki Anadolu gergin çok. Ve bu gerginlik de her yer de artıyor. Biraz alışılmadık bir durum var. Aslında 4'lük depremler büyük depremler değil ancak, yurdun çeşitli yerlerinde arka arkaya 4'ün üzerinde depremler olması insanı ürpertiyor.

2011 Van depreminde gerginlik Hatay'a doğru kaydı diye belirtmiştim ve bu Bitlis kenet kuşağının devamı Hakkari'ye doğru gidiyor. Buradaki fay uzun bir süredir suskun. Burada bir deprem boşluğu var. Deprem boşluğu ileride deprem olacak yerler anlamına geliyor. Şimdi Hakkari'de arka arkaya depremlerin olmuş olması doğrusu beni düşündürdü."

"KIRILIRSA 7 CİVARINDA BİR DEPREM BEKLENİR"
"Bu bölgede yer kabuğunun kalınlığı yaklaşık 43 km ve bu şu anda kırılmamak üzere direniyor. Ancak burada kab

Bu haberler de ilginizi çekebilir