Deprem sonrasında bile ranta, talana, israfa, liyakatsizliğe devam!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Şubat 18 2023
Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye’yi yıktı. Yurttaş, bölgeden gelecek iyi haberlere kilitlenmişken 'Erdoğan Rejimi' hiçbir şey olmamış gibi ihalelere, atamalara devam etti. Bilim insanlarının, “Doğa talanı bitsin” uyarılarına karşın 6 Şubat sonrası deprem bölgesindeki 11 farklı proje için ÇED süreci başlatıldı. 10 kamu ihalesi için girişimde bulunuldu. Araba sevdası devam etti. Doğru kentleşme tartışmaları arasında mimarlık fakültesine ilahiyat mezunu dekan atandı. Eleştirilenlere ise “Not alıyoruz” diyerek gözdağı verildi.
1- ÇED AFET DİNLEMEDİ
ADANA İÇİN YEDİ PROJE
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sistemine göre, depremden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen Adana’da yedi farklı proje için karar alındı. 7 Şubat günü, daha önce “ÇED gereklidir” denilen maden projesi ve kimyasal üretim tesisi için nihai karar verildi. Buna göre, projeler 10 gün için yurttaşların görüşüne açıldı. Aynı şekilde 9 Şubat’ta da atık kazanım depolama tesisi için nihai karar verildi. 15 Şubat’ta güneş enerji santrallarının ÇED süreci başladı. 16 Şubat’ta ise kil ocağı kapasite artışı, kimyasal üretim tesisi kapasite artışı ve bitkisel ham yağ ve yem üretim tesisi kapasite artışına “ÇED gerekli değildir” karar verildi.
TOPLANTI TARİHİ VERİLDİ
Diyarbakır’da ise bir tekstil tesisinin projesi için 10 Şubat’ta karar verildi. Karara göre, bakanlığa sunulan ÇED raporu incelendi ve 17 Mart’ta İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı yapılacak. Osmaniye’de de madeni yağ üretim ve atık madeni yap rafinasyon tesisinin kapasite artışın için İDK kararı verildi. Buna göre toplantı, 21 Mart’ta yapılacak. Şanlıurfa’da da 15-16 Şubat’ta üç farklı güneş enerji santralı projesinin ÇED süreci başladı.
2- MİMARLIK FAKÜLTESİNE İLAHİYATÇI
Deprem felaketleri “doğru kentleşmeyi” yeniden gündeme getirirken dikkat çeken bir atama kararı alındı. Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanlığı’na ilahiyat mezunu Muhittin Kapanşahin getirildi. Atama kararı tepki topladı. Karabü
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







