Demirtaş yazdı: Çok cesur ve pervasızsınız, ama şundan emin olun çember daralıyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ekim 19 2020
'Siyasette ve sandıkta baş edemediğiniz HDP’yi yargıdaki, medyadaki çeteleriniz aracılığıyla alt edebileceğinize gerçekten inanıyor musunuz?'
Edirne F Tipi Cezaevi'nde 4 yıla yakın tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yıllar sonra partisine 'Kobane eylemleri' gerekçe gösterilerek yapılan operasyon ve tutuklamalara tepki göstererek "Bugün yaslandığınız faşizmin hep var olacağına ve yaptığınız her şeyin yanınıza kalacağına gerçekten inanıyor olmalısınız. Çünkü sahiden de çok cesur (!) ve pervasızsınız. Bizi korkutup yıldıracağınızı düşündürtecek ne yaptık ki, direnmekten başka? Ama şundan emin olun, etrafınızdaki çember daralıyor ve yargıya hesap vereceğiniz günler yaklaşıyor. Size tavsiyem, korkun. Çünkü biz halka güveniyoruz, Hakk’a ve halka sığınıyoruz. Siz neyinize güveniyorsunuz?" dedi.

HDP'nin şiddet çağrısı yapmadığını bilakis Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kobane düştü, düşecek" ifadesi üzerine başladığını hatırlatarak "Hükümetin emrindeki dört istihbarat kurumu ve onca güvenlik gücüyle önceden tespit etmeyi ya da durdurmayı, önlemeyi başaramadığı tüm o vahşetin sorumluluğunu, bir muhalefet partisi olan HDP’nin üstüne yıkarak sorumluluktan kurtulacağınızı mı sanıyorsunuz?" diye sordu.

6 Ekim’de de 7 Ekim’de de 8 ve 9 Ekim günlerinde de, HDP’nin açıklamasının şiddet çağrısı içerdiğine dair hiç kimse en küçük bir imada bile bulunmamıştır. Öyle ki, 7 Ekim'de Islahiye’de mülteci kampında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin şiddet çağrısı yaptığına dair tek bir kelime bile etmedi. Çünkü ortada öyle bir şey yoktu. Şiddet, Erdoğan’ın “Kobanê düştü, düşecek" ifadesi üzerine başladı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Duvar'da "Kobanê üzerinden HDP’ye kumpas" başlığıyla yayımlanan bugünkü yazısı aynen şöyle:

2014 yılında, Suriye ve Irak’ın birçok yerinde olduğu gibi Kobanê’de de IŞİD barbarlığı yaşanıyordu. IŞİD’in kan donduran katliamlarına karşı tüm dünyada ve Ağustos 2014’ten itibaren Türkiye’de de son derece etkili protestol

Bu haberler de ilginizi çekebilir