Demirtaş’ın siyasetten çekilme kararı ne anlama geliyor?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Haziran 1 2023
Yaklaşık 6,5 yıldır cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş ile 2018 yılına kadar eş başkanlığını yaptığı Halkların Demokratik Partisi (HDP) arasında yaşanan anlaşmazlık taraflarca defalarca yalanlansa da bugün su yüzüne çıktı.
Demirtaş’ın siyasetten çekilme kararı ne anlama geliyor?
Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Demirtaş, önce seçimlerdeki yenilgi nedeniyle özür diledi, ardından da aktif siyaseti bıraktığını duyurdu.

Eski HDP Eş Başkanı, “Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum” dedi.


Demirtaş’tan HDP’ye: “Yöre derneği seçim çalışması gibi amatörce bir yaklaşımla başarılı olamazsınız”

Bu ifadeleri Perşembe günü Artı Gerçek internet sitesinde İrfan Aktan imzalı röportajda sarf ettiğini belirten Demirtaş, bu sabah (Çarşamba günü) yine aynı yayın organı için kaleme aldığı yazıda da HDP yönetimine sert eleştiriler getirdi.

Edirne F Tpi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski İstanbul milletvekili, “Geride bıraktığımız seçimler her bakımdan çok önemli olmasına rağmen Kürt siyasi hareketi bunu çok geç fark etti veya çok geç bilince çıkardı. Bunu yaptığında da büyük oranda iş işten geçmişti. Partimiz, oylama gününe bir ay kala seçim çalışmasına yüklendi. O da ancak yarım yamalak ve dağınık bir çalışma şeklinde olabildi. 63 milyon seçmenin olduğu bir ülkede ‘milletvekilliği seçiminde yüzde 15’i aşacağız, cumhurbaşkanlığı seçiminde de muhalefet adayının yüzde 50’yi geçmesini sağlayacağız’ diyorsanız seçime bir ay kala başlattığınız ve profesyonellikten uzak, bir yöre derneğinin seçim çalışması gibi amatörce bir yaklaşımla başarılı olamazsınız” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’tan sert eleştiri: “Lafta radikal, pratikte okey masasından kalkamayan düşkünler”

“Son beş yıldır HDP Genel Merkezi’ne yazdığım mektuplarla, gönderdiğim mesajlarla ve makalelerimle bu gerçeği anlatmaya çalışıyorum fakat her seferinde sesim yankılanıp bana geri dönüyor” diyen Demirtaş, 1 Ocak’ta başlattığı seçim kampanyasında beş bin kişiye me

Bu haberler de ilginizi çekebilir