Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nce, 'İthalat, İhracat ve Gümrük Mevzuatları' eğitimi, İzmir Mövenpick Otel'de 60'dan fazla üye firmanın katılımıyla düzenlendi. Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından, 2015 yılı Ekim ayında 'Dahilde İşleme Rejimi ve Devlet Yardımları' ile başlatılan eğitim atağı, bu defa Şükrü Kızılkurt'un sunumuyla verilen ve üyelerin yoğun katılımıyla düzenlendi.
Eğitim konularını üyelerinden gelen taleplere göre belirlediklerini ifade eden Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, "Son yıllarda küresel bazda emtia fiyatlarında yaşanan gerilemeye paralel olarak mamul fiyatlarında yaşanan gerileme en çok bizim sektörümüzü etkilemiştir. Komşu ülkelerimizde yaşanan siyasi istikrarsızlıklar bu ülkelerle olan ticaretimizi durma noktasına getirmiştir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, bir de ülkemiz menşeli ürünlere yönelik Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere başlatılan anti-damping soruşturmaları sektörümüzün iyice belini bükmüştür. İthalatta kayıt belgesi aranması suretiyle bazı ülkelerce başlatılan tarife dışı engeller de tüm bu olumsuzluklara bir yenisini daha eklemiştir. Sektörümüzü çepeçevre saran bu atmosferde, ayakta kalabilmek ve ihracatını arttırabilmek için firmalarımızın hata yapma lüksü yoktur. Biz de bu nedenle özellikle ihracat, ithalat ve gümrük mevzuatında firmalarımızın iyice bilgilenerek, işlemlerini hatasız ve zararsız olarak sağlamalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.
15 milyar dolarlık performansla, Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 10'unu demir çelik sektörünün tek başına gerçekleştirdiği ifade eden Şahin, üyelerinin talepleri doğrultusunda, sektörün rekabet kabiliyetini arttırarak, ihracatı arttıracak ve Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayacak tüm eğitimleri düzenlemeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. CİHAN