Davutoğlu’ndan adaylık çıkışı: ‘Hezimet yaşatır’

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Mayıs 23 2022
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarıyla ilgili konuştu. Ahmet Davutoğlu, “Kolay zafer dürtüsünden fazla insanları yanıltan bir şey yoktur. Kolay zafer dürtüsü insanlara en büyük hezimetleri yaşatır” dedi.
Davutoğlu’ndan adaylık çıkışı: ‘Hezimet yaşatır’
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarıyla ilgili Halk TV yazarı Fikret Bila’ya konuştu. Ahmet Davutoğlu, kolay zafer dürtüsünün tehlikeli olacağını ifade ederek şunları söyledi:

‘“Bunlar nasıl olsa gidecek kolay bir zafer kazanacağız’ diyen yaklaşım. ‘Bu mevcut boşluktan şu kişi çok kolay Cumhurbaşkanı seçilebilir, şu parti tek başına iktidarı götürür’ diyen bir kesim var. Kolay zafer dürtüsünden fazla insanları yanıltan bir şey yoktur. Kolay zafer dürtüsü insanlara en büyük hezimetleri yaşatır.”

Fikret Bila’nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Davutoğlu, 6’lı zirve öncesinde Ankara’daki evinde aralarında benim de bulunduğum dört kıdemli gazeteciyi kahvaltıda konuk etti.

Davutoğlu sorularımızı yanıtlarken, iki kesimin kendisini tedirgin ettiğini söyledi. Bu tedirginliğini şöyle açıkladı:

“Türkiye'de 2 kesim var beni tedirgin eden; birisi iktidarda güç sahibi olmanın getirdiği yanılsama ile gerçeklerden kopanlar. Bir kesim var ki, illâ iktidar sahibi olmasına gerek yok, A Haber'i dinleyip, tek taraflı propagandayı dinleyip, ’Bu iktidar giderse Türkiye batacak’ diye bir kanaate sahip olanlar. Bunlarda şöyle bir kanaat var; bu iktidar kalıcı. Bu bir yanılsama. Bu genelde iktidarının son dönemine gelen otoriterlerde olur. Bu yanılsama onların gerçeği görmesini engelliyor.

İkinci yanlış yaklaşım ise ‘bunlar nasıl olsa gidecek kolay bir zafer kazanacağız’ diyen yaklaşım. ‘Bu mevcut boşluktan şu kişi çok kolay Cumhurbaşkanı seçilebilir, şu parti tek başına iktidarı götürür.’ diyen bir kesim var. Kolay zafer dürtüsünden fazla insanları yanıltan bir şey yoktur. Kolay zafer dürtüsü insanlara en büyük hezimetleri yaşatır. Ben bunu iki tarafta da görüyorum. İktidarda da kolay bir zafer beklentisi var muhalef

Bu haberler de ilginizi çekebilir