Davutoğlu: 'Berat Albayrak'ın önünü tıkadım diye başbakanlıktan alındım'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Ağustos 2 2022
Davutoğlu ve Erdoğan cephesinde 'ihanet' tartışmaları devam ediyor. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, başbakanlıktan alınma sebebinin AKP tabanında popülaritesinin artması ayrıca Berat Albayrak, Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım gibi isimlerin önüne geçmesi olduğunu ileri sürdü.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KRT TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik “İhanet ettiler, o makamlara layık oldukları için gelmediler” sözlerine bir kez daha yanıt verdi.

"KENDİSİNİ DİNLEYEN KİTLELERİ HİPNOTİZE ETMEYE ÇALIŞIYOR"
Davutoğlu, “Sayın cumhurbaşkanının son dönemde takındığı üslup, kendisi her hakka sahip, muhataplarının ise hiçbir hakkı yok. Kendi başkanını ihanetle suçluyor. Bu suçlama siyasi rakibinize bile yapılamaz. İhanet suçlamasının içini doldurması lazım. O her türlü hak ile sizi suçluyor, suçlamanın sınırı da yok. Kendi başkanına liyakatsız ve hain suçlamasının iki suçlamanın da altının boş olduğunu en iyisi kendisi biliyor. Sadece kendisini dinlediğini düşündüğü kitleleri bir anlamda hipnotize etmeye çalışıyor. Birtakım provokatörleri karşıma çıkarmaya çalışıyor” diye konuştu.

"CANLI YAYINDA KARŞIMA ÇIKSIN"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meydan okuyarak canlı yayında tartışmaya çağırmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Davutoğlu, “İstediği gazetecileri karşıma çıkarsın, kendisi otursun. Kendisine bütün sorular önceden verilsin. Hatta bir ekip de hazırlasın arkasına onu oturtsun, bir de prompter koysun ondan da takip etsin. Ben tek başıma, yalın kılıç, en berrak halimle oraya oturacağım tek başıma. İhanet neyse gözümün içine baka baka ihanet neyse söyleyecek. Onun anladığı anlamda ihanet, körü körüne kendisine sadakat dışında bir şey yaparsanız ihanet. Kusura bakmasın, benim borcum bu millete” ifadelerini kullandı.

“HODRİ MEYDAN, HESAPLAŞMAYA VARIM”
“Ben hazırım, meydan okuyorum. Hodri meydan, ben hesaplaşmaya varım” diyerek Erdoğan’a seslenen Davutoğlu, “Hangi aşamada liyakatsız olmuşum söylesin, neye ihanet ettiğimi söylesin” çıkışında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir