Darp edilen gazeteciler polisler hakkında suç duyurusunda bulundu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ağustos 12 2015
Nusaybin'de hükümet konağına yapılan roketatarlı saldırı haberini takip eden gazetecilerin makinelerine Özel Harekat timine mensup bir grup polis tarafından el konularak darp edilmesi tepkilere neden oldu.
Darp edilen gazeteciler polisler hakkında suç duyurusunda bulundu
Nusaybin'de hükümet konağına yapılan roketatarlı saldırı haberini takip eden gazetecilerin makinelerine Özel Harekat timine mensup bir grup polis tarafından el konularak darp edilmesi tepkilere neden oldu.

Mardin Gazeteciler Cemiyeti ve Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği üyeleri meslektaşlarına yapılan saldırıya tepki gösterdi. Meslektaşları ile birlikte Nusaybin Adliyesi'ne giden gazeteciler Arif Altunkaynak ve Ahmet Akkuş kendilerini darp eden polisler hakkında şikâyetçi oldu.

Olayın ardından Mardin'de çalışan bir grup ulusal ve yerel gazete muhabirleri, polisler tarafından darp edilen Anadolu Ajansı muhabiri Arif Altunkaynak ile DHA muhabiri Ahmet Akkuş'u ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Darp edilen gazetecilerle birlikte Nusaybin Adliyesi'ne giden gazeteciler, adliye binası önünde fotoğraf makinelerini ve kameralarını yere bırakıp olaya tepki gösterdi.

Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, kamu görevi yapan 2 meslektaşlarının uğradığı saldırıyı üzülerek televizyonlarda ve basında izlediklerini söyledi. Bu saldırıyı kınadığını belirten Çelik, "Haber yapmaktan öte başka amaçları olmayan Arif Altunkaya ile Ahmet Akkuş, hükümet konağının taranması nedeniyle yaralanan polislerin hastane görüntüsünü çekmeyen çalışırken Özel Harekat polisinin havaya ateş açarak darp etttiğini ve dövüldüklerini gördük. Bu yetmiyormuş gibi kamera ve fotoğraf makineleri kırıldı. Zarar verilmiştir. Halkın can güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik güçleri tarafından olayın yaratılması ve arkadaşlarımızın dövülmesi hakarete uğraması daha büyük üzüntü oluşturdu. Bu olayı kınıyoruz. Arkadaşlarımızı darp eden faillerin cezalandırılmasını istiyoruz. Yetkililerin bu konuda gerekli soruşturmayı başlatmalarını istiyoruz." dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Mardin İl Temsilcisi Muzaffer Duru ise Mardin-Nusaybin'de hükümet konağına yapılan roketatarlı saldırıdan sonra yaralı polislerin devlet hastanesine getirilişi sırasında haber yapmaya çalışan gazetecilere Özel Harekat poli

Bu haberler de ilginizi çekebilir