Darbe girişimi sonrası Akar'ı Çankaya'ya götüren pilota 29 kez müebbet istendi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 24 2018
29'ar kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5 bin 736 yıl hapsi istenen sanıklar arasında Orgeneral Hulusi Akar'ı Akıncı Üssü'nden Çankaya Köşkü'ne getiren eski pilot Albay Uğur Kapan ile eski albaylar Mustafa Durmuş ve Oğuz Yalçın da var.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Ankara’da birçok kurumu bombaladığı ve darbeye karşı gelen vatandaşların üzerine ateş açtığı öne sürülen helikopter pilotlarının da bulunduğu 151 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Orgeneral Hulusi Akar’ı Akıncı Üssü’nden Çankaya Köşkü’ne getiren eski pilot albay Uğur Kapan’ın 29 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Müebbet istenenler arasında eski albaylar Mustafa Durmuş ve Oğuz Yalçın da yer alıyor.
Savcı, 86 sanık için birer kez, 36 sanık için ise 4 ile 29’ar kez arasında değişen ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıldan 5 bin 736 yıla kadar hapis cezası istedi. 6 sanığın 22.5 yıla kadar cezalandırılmasını isteyen 21 sanığın beraatını istedi. Savcı firari 2 sanığın dosyasının ayrılmasını talep etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!3.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı4.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!5.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!
6.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor7.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?8.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'9.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'10.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın...

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...


