Danimarka korona sebebiyle bir milyon vizonu öldürecek
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 3 2020
Danimarka Çevre ve Gıda Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yayma riski yüzünden bir milyona yakın vizon öldürüleceğini duyurdu.
Danimarka’da, vizon yetiştiren 41 çiftlikte hayvanlarda Kovid-19 tespit edildi. Enfeksiyonun 20 çiftliğe daha sızmış olabileceği düşünülüyor.
Danimarka Çevre ve Gıda Bakanı Mogens Jensen, “Başlıca amacım, vizon çiftliklerinin insanlarda enfeksiyon riski oluşturmamasını sağlamak. Bu nedenle hükümet vizonları yok etme kararı aldı” diye açıkladı.
Benzer durum Hollanda’da görüldü. Nisan ayından bu yana 20’den fazla vizon çiftliğinde Kovid-19 tespit edildi, yaklaşık bir milyon hayvan katledildi. Daha sonra İspanya yönetimi de Aragona bölgesinde 90 binden fazla vizondan kurtulma kararı alındığı bildirildi. Ayrıca ABD’deki vizonlarda koronavirüs tespit edildiği aktarılıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







