Dalaman Havalimanı'nın yüzde 60'ı İspanyollara satıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 17 2022
Dalaman Havalimanı’nın yüzde 60’ı, 140 milyon Euro’ya İspanyol Ferrovial’a satıldı.

Dalaman Havalimanı'nın imtiyaz hakkını 2042 yıl sonuna kadar elinde bulunduran YDA Group, bunun yüzde 60’ını 140 Milyon Euro’ya İspanyol Ferrovial Grup’a sattı.
Dünya gazetesinin aktardığına göre işletmeye ilişkin sürecin, gerekli onayların tamamlanmasının ardından 2022'nin ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor.
YDA’dan yapılan açıklamada Dalaman Uluslararası Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni işleten ve DHMİ'nin 2014 yılında yenilediği İç ve Dış Hatlar Terminalleri işletme hakkı ihalesini kazandıkları hatırlatılarak, Yeni Terminal Binası’nın 2018 yılında hizmete açıldığı bilgisi verildi. Açıklamada, bu anlaşmayla birlikte Dalaman Havalimanı’nın yabancı ortak ile işletilmeye devam edileceği bildirildi.
ARSLAN: YABANCI YATIRIMCILARIN TÜRKİYE'YE GÜVENİNİ GÖSTERİYOR
YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ise yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisi ve havacılık sektörü için çok önemli bir anlaşmaya imza attıklarını söyledi.
Bu anlaşmanın havacılık sektöründeki deneyim ve güçlerine duyulan uluslararası güvenin bir sonucu olduğunu söyleyen Arslan, “Türkiye ekonomisine yabancı yatırımcıların güveninin devam ettiğinin göstergesi olması açısından da büyük önem taşıyor. Bu stratejik ittifak, her iki şirketin uzmanlıklarını Türk havacılık sektöründe bir araya getirmek için eşsiz bir fırsatı temsil ediyor, hem Dalaman hem de diğer pazarlar için önemli bir büyüme potansiyeli sunacak” dedi.
Arslan, havacılık sektöründe küresel öneme sahip iki grup arasındaki bu ortaklığın başarılarına daha fazla katkıda bulunacağına inandıklarını dile getirdi.
Ferrovial Havalimanları CEO'su Luke Bugeja da anlaşmanın uluslararası turizm ve Türkiye’de hızla büyüyen bir destina
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Teknik güncelleme duyurusu2.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur3.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?4.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü5.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...
6.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!7.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!8.Flaş kulis: Yandaş medya Fidan'a kapıları kapattı; Bilal Erdoğan, Erdoğan sonrasına hazırlanıyor9.AKP iktidarı uluslararası hukuku tanımıyor: Nefret operasyonlarında 19 gözaltı kararı10.Trump Maduro rejimini terörist ilan etti

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







