Cumhuriyet'ten iki isme 100 bin TL’lik tazminat davası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 28 2021
Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın’ın Cumhuriyet gazetesinde “İkinci Pekcan Vakası” başlığıyla haberleştirilen ve Aydın’ın eşi ve oğlunun ortakları arasında bulunduğu şirkete yönelik iddialara yer verilen haber nedeniyle iki gazete çalışanına 100 bin TL’lik tazminat davası açtığı belirtildi.
Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın’ın eşi ve oğlunun ortakları arasında bulunduğu şirkete yönelik iddiaları TBMM gündemine taşıyan CHP milletvekili Murat Emir’in önergesini haberleştiren Cumhuriyet gazetesinden iki isme 100 bin TL’lik dava açıldı. Gazetede “İkinci Pekcan Vakası” başlığı ile gündeme getirilen haber için Bakan Yardımcısı Aydın, gazeteden, sorumlu yazı işleri müdürü Olcay Büyüktaş Akça ile muhabir Erdem Sevgi’den 100 bin TL tazminat talep ediyor.
Sağlık Bakan Yardımcısı Aydın, gazetede 19 Haziran 2021’de yayımlanan “İkinci Pekcan Vakası” haberi nedeniyle 100 bin TL’lik tazminat davası açtı. Cumhuriyet, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in, “Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın’ın eşi ve oğlunun ortakları arasından olduğu şirket” hakkındaki iddiaları TBMM gündemine taşıdığı soru önergesini haberleştirmişti. Emir, daha önce Sağlık Bakanlığı’nda müsteşar yardımcılığı görevinde de bulunan Aydın’ın eşinin kurucuları arasında, oğlunun ise bir dönem hissedarları arasında bulunduğu firmanın, Sağlık Bakanlığı’na bağlı birimlerden çok sayıda ihale aldığını iddia etmiş, bu iddiaları da TBMM’ye sunduğu yazılı soru önergesi ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sormuştu.
Aydın, İstanbul 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı dava ile gazetenin Sorumlu Yazı işleri Müdürümüz Olcay Büyüktaş Akça ve muhabiri Erdem Sevgi’den 100 bin TL tazminat talep ediyor. Aydın, hukuki temsilcisi aracılığıyla mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde ise “oğlunun firmanın bir dönem hissedarı” olduğu bilgisini doğrularken “Firmanın ortakları arasında, eşi ve oğlunun bulunduğu’ iddiasında bulunmak iyi niyetle ve ilkeli habercilikle bağdaşmaz” ifadelerinin yer alması dikkat çekiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı9.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







