Cumhur İttifakı'nda işler yolunda gitmiyor: Dokunulmazlık zırhı düşüyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ağustos 28 2024
Liderleri el ele tutuşup ‘ayaktayız’ imajı çizse de Cumhur İttifakı için işler yolunda gitmiyor. Tabanda biriken öfke, ittifakın tek dayanağı Erdoğan’ın liderlik profilini ve ‘dokunulmazlık zırhı’nı giderek eritiyor.
BirGün'den Mehmet Emin Kurnaz'ın haberine göre 31 Mart yenilgisinin ardından toparlanma çabasını sürdüren Cumhur İttifakı’nda işler rayına oturmadı. Başta ekonomik yıkımın, milyonların tercihini doğrudan etkileyen yakıcı sonuçları olmak üzere yargıdaki krizlerden içerideki çatlak ve karşılıklı güç savaşlarına uzanan sorunlar yumağı iktidar blokunu nefessiz bıraktı. Geçtiğimiz Pazar günü, Ahlat’taki Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü kutlamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BBP Lideri Mustafa Destici’nin yanı sıra MHP Lideri Devlet Bahçeli ile HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun ele ele verdiği birlik pozları, ittifakın hala ayakta olduğu imajı verse de içerideki panik gözle görülür hale geliyor. Bu paniğin bir yansıması da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ahlat’ta verdiği mesajlar oldu.

Ülke tam anlamıyla yangın yerine dönmüşken Erdoğan, “Yokluk, yoksulluk ve yasaklar dönemi eski Türkiye’de kaldı” dedi. Erdoğan’ın akıllara zarar çıkışı, elde kalan kitlesini ülke gerçeklerinin tam tersini savunarak hala konsolide edip edemediği sorusunu akıllara getirdi. Dün konuya ilişkin değerlendirmelerini aldığımız kamuoyu araştırmacıları, AKP’deki erimeyi ve yurttaşın tepkilerini vurgulayarak “Erdoğan artık kimseyi ikna edemez” yorumunu yaptı.

LİDERLİK PROFİLİNİN SONUNA GELİNDİ

“Beş benzemez” partilerin aynı zamanda rejimi oluşturan zoraki birlikteliğine dayanan Cumhur İttifakı’nın taşıyıcı kolonu baştan beri Erdoğan’dı. Ancak Erdoğan’ın AKP ve ittifakı da aşan liderlik profilinin sonuna doğru gelindi. AKP yerel seçimlerde ilk kez ikinci parti durumuna düşerken anketler bu düşüşün devam ettiğini gösteriyor. Ancak dün Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın kaleme aldığı, AKP’ye sunulan SETA Raporu, konuya ilişkin çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Babacan’ın anlattığına göre raporda, tüm alanlarda adalet duygusunun zedelendiği, “partiye yakın avantajlı grupların yaratılmasının ciddi sakıncaları” vurgulandı. Partide gruplaşmaların tehlikeli boyutlara geldiği, hayat pahalılığı ve

Bu haberler de ilginizi çekebilir