Cumartesi Anneleri’nin 701. buluşması yasaklandı yerlerini polis tuttu....

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Eylül 1 2018
Cumartesi Anneleri’ne yasaklanan Galatasaray Meydanı’nda çıkış noktaları polisler tarafından kesildi.
Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta buluşması polisin sert müdahalesine sahne olmuştu. Çok sayıda kişi yaralanırken, 47 kişi de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Cumartesi İnsanları aynı gün serbest bırakılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu eyleme bir daha izin vermeyeceklerini açıklamıştı.

Hükümetin yasak kararına rağmen Cumartesi Anneleri/İnsanları 701. haftada da biraraya geldi. İHD önünde toplanan Cumartesi İnsanları'nı HDP ve CHP'li vekiller de yanlız bırakmadı. Polisin yürümelerine izin vermediği ve İstiklal Caddesi'ne çıkmalarını engellediği Cumartesi Anneleri basın açıklamasının ardından dağıldı. Cumartesi Anneleri'nin Diyarbakır'daki eylemi ise Valilik tarafından 'kamu güvenliği' gerekçe gösterilerek yasaklandı. 

GALATASARAY MEYDANI ABLUKA ALTINA ALINDI

Cumartesi Anneleri’nin, Galatasaray Meydanı’ndaki 701’inci buluşması öncesi oturma eylemini engellemek isteyen polis İstiklal Caddesi’ni ablukaya aldı. Galatasaray Meydanı’na ve İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm yollar bariyerler ile kapatılırken, çok sayıda TOMA konuşlandırıldı.
Buna rağmen Cumartesi Anneleri ve oturma eyleminin 701’inci haftası için gelenler Beyoğlu’nda bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde toplandı. Oturma eylemine destek için çok sayıda HDP ve CHP milletvekili de İHD önüne geldi.

Cumartesi İnsanları'na HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Saruhan Oluç, Erkan Baş, Züleyha Gülüm, Hüda Kaya, Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Ömer Faruk Gerger

Bu haberler de ilginizi çekebilir