COVID-19'un vahşi hayatta da hızla yayılıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Kasım 6 2021
ABD'nin Iowa eyaletinde araştırmacılar ilginç bir araştırmaya imza attı
ABD Medyasında yer alan habere göre Iowa'daki araştırmacılar, 2020 yılının Nisan ayında ilk kez geyikleri COVID-19 için test etmeye başladıklarında hiç bir bulguya rastlamamışlardı. Her ay devam eden araştımalar sonucunda sonbaharda Eylül ve Ekim aylarında tablo değişmeye başladı.
Daha sonra, 10 Ocak'a kadar olan yedi haftalık bir dönemde, geyiklerin %82,5'inin testi pozitif çıktı ve beyaz kuyruklu geyikler arasında hızla yayıldığına dair işaretler verdi.
Penn State ve Iowa DNR tarafından yapılan araştırma hala devam ediyor .
Ancak ilk bulgular COVID-19'un vahşi yaşamda da hızla yayıldığını göstermesi bakımından önemli . Geyiklerin virüs açısından önemli bir toplanma yeri olanmasından endişe ediliyor Uzmanlara göre COVID-19'un geyiklerden insanlara bulaşabileceğine dair henüz bir kanıt yok. Bu yüzden geyik avcıları için bir tehditten bahsedilemaz .Ayrıca uzmanlar avlanan geyiklerin eti uygun şekilde hazırlanır ve pişirilirse tüketiminde de bir risk yok .
Uzmanları endişelendiren konu ise aşılar sayesinde insanlarda yayılımı duran virüsün vahşi hayatta kalabilmesi ve mutasyona uğrayarak yayılma ihtimali . Virüsün böyle bir potansiyeli var.
Eğer öyleyse, aşılara karşı potansiyel olarak daha dirençli yeni varyantlar gelişebilir, bu da tekrar insanlara geri dönebilir.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı9.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







