Artvin'in Şavşat ilçesi Cittaslow (Sakin Şehir) unvanını aldıktan sonra kriterler arasında yer alan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi tamamlandı.
Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, kısa bir sürede tamamlandığını belirttiği Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin Nisan ayında açılışın yapılmasını planladıklarını söyledi. Öztürk, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin asla bir kadın sığınma evi olmadığını, daha geniş bir anlamı ve işlevi olduğunu, Türkiye'de ve Karadeniz'de örneğinin henüz bulunmadığı muhteşem bir proje olduğuna vurguladı. Başkan Öztürk, Şavşat Belediyesi'nin imkânları ile bu projeyi gerçekleştirmelerinin mümkün olmadığını belirtirken, Belediye Meclisi ile alınan karar gereği Şavşat Belediyesi'ne ait arsasının hayırsever Ülkü Ulusoy'la karşılıklı yapılan protokol ile 'Kadın Sosyal Yaşam Merkezi' yapılmak üzere tahsisini gerçekleştirdiklerini anlattı.
SIĞINMA EVİ DEĞİL
Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin Şavşat'ın hem turizm açısından, hem de gelenek ve göreneklerin yaşatılması, bir sonraki kuşaklara aktarılması açısından önemli olduğunu belirten Başkan Öztürk, merkezin asla bir sığınma evi olmadığının altını çizdi.
KADINLAR, İŞKUR, SOSYAL YARDIMLAŞMA KAPILARINDAN KURTULACAK
Başkan Öztürk, merkezle ilgili şu bilgileri paylaştı: "Yaşam merkezinde tamamen yöresel olmak üzere kilim ve şal dokumacılığı, ahşap mutfak ve hediyelik eşyaları, pleki, güveç, küp gibi toprakla yapılan çanak çömlek ürünler, hasır örgü ile yapılan hediyelik eşyalar, meşhur Şavşat bebekleri, Şavşat evi maketleri, yöremize has yiyeceklerden kuşburnu, korava, konserve/turşu, pestil, küme gibi ve daha sayamadığım bir çok ürün üretilerek pazara sunulacak ve ilçemize gelen yerli ve yapancı ziyaretçilere tanıtımı ve satışı gerçekleştirilecek. Yaşam merkezinde ilçedeki hanımların açılacak olan özellikle yöresel eşyaların üretileceği kurslarda hem sosyal ve kültürel faaliyetlere katılacak, spor yapma imkânı bulacak, ürettiklerini pazarlayarak aile bütçesine katkıda bulunacaklardır. Aynı zamanda içerisindeki çok amaçlı salonu ile ilçemiz kadınları günlerini yapabileceği, değişik konularda panele ve bilgilendirmelere katılabileceği, anneler ve kadınlar günlerini ve diğer bir çok etkinliği kutlayabilecekleri bir mekana kavuşacaklar."
Öztürk, kadınların İŞKUR ve sosyal yardımlaşma kapılarından kurtulmalarının da en önemli isteklerinden birisi olduğunu kaydetti. Öztürk, "Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin temelini Hayırsever Sayın Ülkü Ulusoy teyzemiz ile birlikte attık. Kendisini ilçemizde ağırladık. Onu yakından tanımaktan da büyük mutluluk duyduk. Kendisini Şavşatımıza kazandırdığı bu muhteşem eser ve katkılarından dolayı hemşehrimiz olarak yürekten ilan ediyoruz." dedi.
Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı ise "Kadın yaşam merkezimizde Ülkü Ulusoy Hanımefendi'nin çok büyük katkılarıyla finase edilmiş, hayata geçirilmiş, belediyemiz işbirliği ile birlikte çok önemli bir eser olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN