Çin meydan okudu: Tayvan ile birleşmeyi kimse durduramaz
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 1 2025
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping yeni yıl konuşmasında Tayvan ile birleşmeyi “kimsenin durduramayacağını” söyledi.
Pekin, kendi kendini yöneten adayı topraklarının bir parçası olarak iddia ediyor. Adayı askeri hamlelerle taciz eden Çin, Tayvan’ı kontrol altına almak için güç kullanmaktan vazgeçmeyeceğini söyledi.
Çin son yıllarda ada üzerindeki baskısını yoğunlaştırdı ve Başkan Lai Ching-te’nin Mayıs ayında iktidara gelmesinden bu yana üç kez büyük askeri tatbikat düzenledi.
Xi devlet medyasında yayınlanan konuşmasında, “Tayvan Boğazının her iki yakasındaki Çinliler tek bir ailedir. Hiç kimse kan bağımızı koparamaz ve hiç kimse anavatanın yeniden birleşmesi yönündeki tarihi eğilimi durduramaz,” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


