CHP, TRT ve RTÜK hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Mart 9 2024
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT ve RTÜK'ü YSK'ye şikayet ettiklerini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT’nin muhalefete uyguladığı karartmayı Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ve Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) şikâyet ettiklerini, savcılığa da TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Bulut, ''Kanunları, Anayasa’yı yok sayıp suç işleyen TRT’ye karşı savcılığın da YSK ve RTÜK’ün de harekete geçeceğine yönelik bir beklentimiz yok. Sadece bu demokrasi ayıbını, hukuk tanımazlığı tarihe not etmek amacıyla başvuru yaptık'' dedi.

Burhanettin Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, ekranlarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, belediye başkan adaylarına yer vermeyen, TRT'yi, RTÜK ve YSK’ya şikâyet ettiklerini, savcılığa da TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Bulut, ayrıca TRT’ye de sorumluları hakkında idari işlem yapılması için başvurduklarını açıkladı.

"BÜTÜN KURUMLAR ÇÜRÜDÜ"

Suç duyurusunu ve şikayet dilekçelerini Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi’nin, Cumhuriyet Başsavcılığına, TRT’ye, TÜİK ve YSK’ya verdiğini kaydeden Bulut, ''Tarafsız ve özerk olması gereken TRT, AKP’nin borazanı haline geldi. Seçim sürecinde iktidarın sözcülüğüne soyunan TRT’nin tarafgir, ayrımcı yayınları ve adaletsizlikleri iyice ayyuka çıktı. Seçim adaletsizliğini görmezden gelen YSK ve RTÜK’ün harekete geçeceğine dair en ufak bir inancımız yok. Sadece bu demokrasi ayıbını, bu hukuk tanımazlığı tarihe not düşmek için şikâyet dilekçesi verdik. Çünkü ülkede hukuk yok, adalet yok. Bütün kurumlar çürüdü, çürüyor'' dedi.

"YSK VE RTÜK ÖLÜ TAKLİDİ YAPIYOR"

TRT’nin göz göre göre suç işlerken, YSK ve RTÜK’ün "ölü taklidi" yaptığını kaydeden Bulut, açıklamasında şöyle devam etti:

''İktidarı hedef alan en küçük bir eleştiri RTÜK’ün radarına takılıyor. RTÜK, düşünce ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kalan yorum ve değerlendirmeler nedeniyle muhalif kanallara ceza yağdırıyor, ancak tarafgirliği ayyuka çıkan TRT’yi

Bu haberler de ilginizi çekebilir