CHP İl Başkanı Erol: Türkiye çetin bir toplumsal barış sınavından geçiyor

CHP İl Başkanı Erol: Türkiye çetin bir toplumsal barış sınavından geçiyor

CHP Balıkesir İl Başkanı Mete Erol, Türkiye'nin çetin bir toplumsal barış sınavından geçtiğini belirterek, "Halkın canına ve güvenliğine kastedenleri, kendi siyasi ikballerini memleketin ikballerinin önünde görenleri esefle kınıyorum. Ne yaparsa yapılsın biz ayrılmayacağız, biz ayrışmayacağız. Bu ülkede barış kazanacak birlik kazanacak. Hep beraber teröre karşı birlik olacağız, bir bütün olacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kin, öfke ve önyargıyla değil, akıl ve mantıkla davranacağız. Bizler bazılarının sürüklemeye çalıştığı Ortadoğu bataklığına girmeyeceğiz." dedi.

İl Başkanı Erol, Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı hakkında düzenlediği basın toplantısında tepki gösterdi. CHP il binasındaki toplantıya milletvekili adayı Fikret Şahin, belediye meclis üyesi Serkan Sarı ve diğer partililer katıldı. Ankara'da önceki gün meydana gelen terör saldırısının, Türkiye'nin en büyük, en kanlı katliamı olduğunu söyleyen Erol, faillerinin en kısa zamanda ortaya çıkarılmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Hayatını kaybedenlerin aile ve sevenlerine da başsağlığı dileğinde bulundu. İktidarın, vatandaşların güvenliğini sağlamaktan sorumlu olduğunu belirterek, "Bu alçak saldırı, birkaç açıdan masaya yatırılmalıdır. Öncelikle devletin kalbinde, üst düzey güvenlik birimlerine 500 metre mesafede yaşanan bu saldırının istihbarat tespitinin yapılamamış olması skandaldır. Eğer istihbarat gelmiş ve gerekli tedbirler alınmamış ise bu daha büyük bir skandaldır ve kasıt vardır. Ülkemizde devleti yöneten iktidar partisi, gerek istihbarat teşkilatı gerekse emniyet güçleriyle vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaktan sorumludurlar. Ülkede yaşanan bu kaos ortamının başladığı dönem gözönüne alındığında ciddi kaygılar doğurmaktadır. 7 Haziran seçimleri sonrasında bu olayların üst üste meydana gelmesi, kafalarda soru işaretleri doğurmuştur. Yaşanan olayların hiçbirinin failleri ve örgütsel bağlantıları tespit edilmemiş veya edilememiştir. Bu nedenledir ki yaşanan olayların sonu gelmemekte ve aynı yöntemle, ısrarla bu yapılan hain terör saldırıları devam etmektedir. Hükümet yetkilileri, bu yaşanan süreçteki sorumluluklarını artık üstlerine almalı ve gereğini yapmalıdırlar." dedi.

'ÜLKEDE BİRLİK KAZANACAK'

Üç bakanın, söz konusu terör saldırısı hakkında açıklamasına da değinen CHP İl Başkanı Erol, "İstifa edecek misiniz, sorusuna da gülerek, ukala bir şekilde cevap vermişlerdir. İçişleri Bakanı Selami Altınok, yaptığı basın açıklamasında herhangi bir güvenlik zafiyetinin yaşanmadığını açıklamıştır. Peki bu olay, nasıl ve neden meydana geldi? Bunun cevabını verememektedir. İçişleri Bakanlığı'nın, sadece kapılarda güvenlik tedbiri almaktan başka bir sorumluluğu yok mudur? Ülkemizde ve dünyanın hiçbir yerinde, böylesine vahim bir katliamdan sonra bakanlar çıkarak, bu kadar saygısız ve umursamaz tavır takınmamıştır. Sorumlu bu bakanlar derhal istifa etmelidirler veya görevlerinden alınmalıdırlar. Ne yazık ki Başbakan, bu konu ile ilgili hiçbir sorumluluğu ne kendi ne de bir bakanının üstüne almasını istemiyor ve bütün sorumluluğu muhalefet partilerine atmaya çalışarak, aklınca onları sorumlu kılmaya çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti. tarihi bu kadar büyük bir pişkinliğe şahit olmamıştır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Erol: Türkiye çetin bir toplumsal barış... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER