Chobani'nin kurucusu Hamdi Ulukaya: İki sene gazetecilik yaptım, sonra içeri aldılar beni
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 16 2019
ABD’nin en hızlı büyüyen gıda şirketlerinden Chobani'nin kurucusu Hamdi Ulukaya ABD'ye gidiş hikayesini anlattı.
ABD’nin en hızlı büyüyen gıda şirketlerinden Chobani'nin kurucusu Kürt iş insanı Hamdi Ulukaya, Erzincan’da yaşadığı dönemde bir gazete çıkardığını, daha sonra mesleğinden dolayı ‘içeri alındığını’ anlattı. Ulukaya, “Bir suç işlememiştim. Çıktığımda arkadaşlara, ‘Ben Avrupa’ya gideceğim’ dedim” dedi.
Hürriyet’ten Çınar Oskay’a konuşan Ulukaya’nın açıklamalarından bir kısım şöyle:
Devlete bakışınız nasıldı?
Jandarmaları severdik. Abilerim askere gidiyordu. Atış filan yaparlardı. Sonradan değişti, çatışmalar vesaire... Biz küçükken yoktu. Bir tek Dersim İsyanı hikâyelerini dinlerdik. Her yere işlemişti.
Mülkiye nasıl geldi size?
Dünya kadar insan var, hoca bir şeyler anlatıyor, birileri gitar çalıyor ama ben o havaya giremedim. Sonra Erzincan depremi oldu. Erzincanlılar Derneği’nde bir adam gördüm, ailesi ölmüş, Erzincan’a yönelik gazete çıkarıyor. Epey sohbet ettik. “Ben de kasabaya gazete çıkaracağım” dedim. Altı ay sonra çıkardık: “Erzincan İliç’in Sesi”.
Neden?
Beğenmediğim şeyler vardı, haberler geliyordu, kullanıyorduk. Bir süre sonra herkes gazetenin çıkmasını beklemeye başladı. ‘Çeşmebaşı sohbetleri’ diye köşe yazıyordum. İki sene kadar yaptım bu işi, sonra beni içeri aldılar.
Gazeteciliğin şanındandır o... Hayırdır, ne olmuştu ki?
Aşırı gruplara girmişliğim yoktu ama insan haklarından, Kürt haklarından yana tutumum belliydi. Mahalleden tanıdık bir polis içeri aldı. Bir şeyler imzalattılar. Çıkarken, “Buraya gelip de senin gibi çıkan tek bir adam daha yok, çok şanslısın” dedi.
Gerekçeyi açıkl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Erden Timur tutuklandı!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz4.Erden Timur için tutuklama talebi5.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı
6.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'7.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar8.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?9.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi10.21 ilde IŞİD'e operasyon! Yüzlerce gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








