Cephe hatlarında şiddetli çatışmalar: Rusya Harkov’u vurdu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 31 2024
Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşta bütün cephelerde şiddetli çatışmalar oluyor.

SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Rus birlikleri Harkov şehrini üç ayrı zamanda bombardımana tuttu.
Çok sayıda askeri ve sanayi hedefi vuruldu. Can kaybı sayısı bildirilmedi ancak ilerleyen saatlerde açıklama bekleniyor. Harkov bölgesinde siren sesleri ve ara ara hava saldırısı devam ediyor.
Bunun yanında Rus birlikleri, Ukrayna’nın Rusya kontrolünde olmayan Herson ve Zaporozhye bölgelerinin bazı noktalarını ve Odessa şehir altyapısını hedef aldı.
Rus birlikleri, Bahmut yönünde, Kleshcheevka ve Bogdanovka civarında ilerliyor ve Çasov Yar'ın çevresinde yoğun çatışmalar yaşanıyor.
Donetsk yönünde, Rus Silahlı Kuvvetleri Netaylovo'nun kuzey ve güneyine doğru hareket ederek kontrol bölgesini genişletiyor.
Ukrayna’dan Kırım’a saldırı düzenledi
Ukrayna ordusu ise füzeler ve insansız botlar kullanarak Kırım Yarımadası'na büyük bir karma saldırı düzenledi. Rus hava savunma sistemleri saldırıların büyük bir kısmını durdurmayı başardı ancak karada ve denizde Rusya’nın kritik tesislerinde hasar meydana geldi.
Kırım’da bir Rus geminin batırıldığı, diğer 6 geminin ise hasar aldığı gelen haberler arasında.
Batılı devletlerin Ukrayna’ya verdiği silahlarla Rus topraklarını vurma izni vermesinin ardından Rusya’nın sınır bölgelerine yönelik saldırılarda artış gözleniyor.
Rusya’nın Kursk bölgesi Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından hedef alındı.
Bölge Vali Vekili Aleksey Smirnov, gün içinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Sudzha kontrol noktasını ve Kursk bölgesinin Sudzhansky, Glushkovsky ve Korenevsky bölgelerindeki dokuz köyü bombaladığını bildi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


