Cep telefonları ve tabletlere zam geliyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Temmuz 2 2015
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, elektronik ürünlere ek gümrük vergisi getirileceğini söyledi.
Cep telefonları ve tabletlere zam geliyor
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirlerin alınacağını belirterek, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlere ek vergi geleceğini söyledi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Ekonomi Bakanlığı'nın son 18 ayının değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda elektronik ürünlere ek gümrük vergisi getirileceğini söyledi. Zeybekci, "Önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacak. Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor. Önümüzdeki 1-2 ay içinde çok önemli ürün gruplarının da ithalat anlamında Ekonomi Bakanlığı tarafından gümrük vergilerinde, ilave gümrük vergilerinde, anti damping soruşturmalarıyla özel tedbirlerle karşılaştığını göreceğiz. Elektrik, elektronik, cep telefonu, tablet bu ürün gruplarında uygulamayı göreceğiz. Kimya gruplarıyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Bu vergi değil koruma diyelim. İçerideki üretimi koruma amacıyla geliştirilen bir şey. İçerideki üretimi teşvik eden, üretimin rekabet gücünü arttıran bir uygulama. Yani cep telefonlarını yerli üretim aldığınız zaman daha cazip hale getiren daha ucuz vatandaşımızın kullanımına sunan bir uygulama. Koruma önlemleri. İlave bir artış olacak. Uluslar arası standartlarda biz bunlara vergi demiyoruz anti damping uygulaması diyoruz.” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 5 BÜYÜMENİN ALTINDA KALDIKÇA EKONOMİ YERİNDE SAYAR

Büyüme beklentileri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, 2015 yılında Türkiye'nin büyümesinde iç tüketimin ön planda olacağını belirterek şunları kaydetti: ''Türkiye diğer ülkelerle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir büyüme performansı sergiledi. Bu yıl ilk çeyrekte Euro bölgesi, OECD ve G7 ülkeleri ortalamasının üzerinde gerçekleşti. İçinde bulunduğumuz 2. çeyrek içinse gerek sanayi üretimi, gerekse kapasite kullanım oranlarındaki olumlu rakamlara, reel kesim güven endeksi gibi rakamlara bakıldığında ilk

Bu haberler de ilginizi çekebilir