Zorlu maçı Türkiye 2-1 kazandı, ilk 16'ya yükseldi

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında Çekya ile karşılaştı. Maçı 2-1'lik skorla kazanan Türkiye ilk 16 turuna kalmayı başardı.

SHABER3.COM

Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu 3. maçında A Milli Futbol Takımı, Çekya ile karşı karşıya geldi. Hamburg'ta oynanan maçı milliler 2-1'lik skorla kazandı.

A Milli Takım, 51. dakikada kaptan Hakan Çalhanoğlu ile öne geçti. Çekya'nın golü 66. dakikada Tomas Soucek'ten geldi. Milliler, uzatmalarda 90+4'te Cenk Tosun ile bulduğu golle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Çekya'da Antonin Barak 20. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Çekya - Türkiye maçının 20. dakikasında kırmızı kart gören Barak, Avrupa Şampiyonası tarihinde bir maçtan en erken ihraç edilen isim oldu.

Bu sonucun ardından Türkiye, 6 puanla son 16 turuna yükseldi. A Milli Takım, son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Milliler, Avusturya'yı geçmesi halinde çeyrek finalde Hollanda - Romanya maçının galibiyle karşılaşacak. Çekya 1 puanla turnuvaya veda etti.

GÜRCİSTAN'DAN SÜRPRİZ

Grubun diğer karşılaşmasında Gürcistan, Portekiz karşısında 2-0'lık skorla kazandı.

Gürcistan'a galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Khvicha Kvaratskhelia ve ve 57. dakikada penaltıdan Georges Mikautadze attı.

Gürcistan, Portekiz karşısında aldığı galibiyetle birlikte en iyi 3.'ler arasına girdi ve son 16 turuna yükseldi.

F GRUBU'NDA PUAN DURUMU ŞU ŞEKİLDE;

1- Portekiz (6 puan)

2- Türkiye (6 puan)

3- Gürcistan (4 puan)

4- Çekya (1 puan)


<< Önceki Haber Zorlu maçı Türkiye 2-1 kazandı, ilk 16'ya yükseldi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER