Çavuşoğlu ile ilgili yeni bir iddia: Lobicilik için 130 bin euro ek ödeme aldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 7 2019
HP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Çavuşoğlu’na yönelik dolaşan mailde 2 milyon Avro’nun dışında lobicilik faaliyeti için 130 bin Avro ek ödeme aldığı iddia ediliyor" ifadesini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz salı günü partisinin grup toplantısında bir bakanın adının bazı uluslarası yasa dışı, ahlak dışı uygulamalara karıştığını söyledi. Amerika’nın Sesi sitesi, Kılıçdaroğlu’nun işaret ettiği bakanın Mevlüt Çavuşoğlu olduğunu iddia etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Çavuşoğlu’na yönelik dolaşan mailde 2 milyon Avro’nun dışında lobicilik faaliyeti için 130 bin Avro ek ödeme aldığı iddia ediliyor" ifadesini kullandı.
Özel, "İnsan hakları ihlalleri varken, Avrupa Birliği’ne yakın dönemin muhalefet lideri içeriye atılmışken, Ukrayna ile AB arasında bütün ilişkilerin bozulduğu bir süreçte Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’ydu. AB’nin kararlarını etkileyecek raporlar yazılacaktı. O dönemde Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ukrayna yanlısı açıklama yapması kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştı. Şu anda başka bir suçtan dolayı içeride olan ABD Başkanı Donald Trump’ın kampanya direktörü Paul Manafort lobicilik faaliyetleri ile ilgili çalışmalar yapmış ve 2 milyon Avro kadar lobicilik faaliyeti için para dağıtıldığını ifade etmişti" dedi.
Özel, "Bir başka mail ortalıkta dolaşılıyor. Mevlüt Çavuşoğlu’nun 2 milyon Avro’nun dışında 130 bin Avro ek ödeme aldığı iddia ediliyor. Bunların hepsi iddia. Mevlüt Çavuşoğlu bu Türkiye’de gündeme gelmez, medyanın pek azı bu konuda yazabilir, bu az duyulur, kulağımın üzerine yatayım diye düşünüyor olabilir. Ama bir gerçek var. İddianın üzerinden geçen zaman iddiayı kuvvetlendirir. Mevlüt Çavuşoğlu bunu kişisel itibarı açısından sıkıntılı görmüyor olabilir. Esas sıkıntı Türkiye’nin dışarıdaki itibarı için aldığı yaradır" diye konuştu.
Özel konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu yük her geçen saat, her geçen gün hem Çavuşoğlu hem ülke için taşınamayacak noktaya gelmektedir. Çok mu zordur? Bu iddiaların gerçeği yansı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







