Çankırı Belediyesi, haşere mücadelesinde yeni döneme başladı. Belediye, vektörle mücadelede şirket eli ile yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını artık, kendi biyosidal ürün uygulayıcı makineleri ile gerçekleştirecek.
Sinek, larva ve haşere ile mücadelede maliyet, ekipman, mücadele ve uygulama şekli, kullanılan ilaçların insana ve çevreye zarar vermeyecek nitelikte olmasını göz önünde bulunduran Çankırı Belediyesi, 2016 yılı vektör mücadelesini araç filosuna kattığı 2 adet biyosidal ürün uygulayıcı makine ile kendi bünyesinde devam ettirecek.
200 litre hazneye sahip ilaçlama araçları, 30–35 metre mesafeye kadar ilaç atma kapasitesine sahip. 30 metrelik hortumu sayesinde bataklık, göller ve konteynerlerdeki larvalara karşı yapılan ilaçlamada kolaylık sağlıyor.
Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne alınan araçlar ile uygulama hakkında bilgi verdi. Başkan Dinç, yeni makinelerle yürütülecek ilaçlama çalışmalarında büyük avantaj sağlanacağını kaydederek, "Hava kirliliğini yok etmede sağladığımız başarıyı vektörel mücadelede de elde etmek için gayret ediyoruz." dedi.
Sahipsiz sokak hayvanlarının nakli için de araç aldıklarını söyleyen Başkan Dinç, sokak hayvanları ile mücadelede ve onların karşılaştıkları sorunların çözümünde görevlendirilen bir veteriner ve mobil klinik ile ivedi bir biçimde hizmet verdiklerini belirtti. Bu alandaki hizmetlerin hayvanseverler tarafından da takdirle karşılandığını ifade eden Dinç, modern bir hayvan barınağının da müjdesini verdi. Yeni yapılacak barınağın, hayvan barınağından da öte hayvanseverlerin hem hayvanlarla ilgilenebileceği hem de piknik yapıp eğlenebilecekleri bir yer olarak tasarlandığını vurguladı. Barınak projesi gerçekleştiğinde 100 hayvanı barındırabilen barınağın kapasitesi 5 katına çıkacak. CİHAN