Çankaya'da referandum ile kurulan semt kütüphanesi açıldı


Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in önceki sene Çiğdem Mahallesi'nde bulunan halı saha tesislerinin geleceğini semt sakinlerine sorması üzerine bin 600 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen referandumun sonucu ilk meyvesini verdi.

Referanduma katılan bin 600 kişiden bin 500'ünün yeni bir park ve kültür odağı isteği üzerine çalışmalarına başlanan Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi 26 bin kitapla hizmete açıldı.

HER ŞEYE RAĞMEN DEMOKRASİ, SANAT VE KİTAP

Yağmura rağmen geniş bir katılımla gerçekleştirilen Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi açılışında konuşma yapan Çiğdemim Derneği Başkanı Fatih Aksoy, kütüphanelerin kapatıldığı bir dönemde vatandaş, sivil toplum ve belediyenin girişimiyle bir semt kütüphanesi açma gururunu yaşadıklarını belirterek, Başkan Taşdelen ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Dilbilimci Şair Oğuz Tansel'in kızı Prof. Dr. Aysit Tansel ise Başkan Taşdelen ve Çiğdemim Derneği üyelerine teşekkür ederek, babasının dünya görüşünü yansıttığını dile getirdiği, Emin Cumhur Atar tarafından bestelenen Mayıs Yağmuru şiirini seslendirdi. Aysit Hanım'ın ardından komşusu Çetin Öngen de Oğuz Tansel hakkında kısa bir bilgilendirme yapıp, şairin doğa aşığı olduğundan söz ederek, bahçesinde her sabah kendisini ve misafirlerini selamlayan ağaca yazdığı İğde Ağacı şiirini okudu.

'MUSTAFA KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ' YAKINDA

Sunumların ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Alper Taşdelen, vatandaş katılımıyla önemli işlere imza attıklarına vurgu yaptığı konuşmasında, çok sayıda kültür merkezi projesinin de müjdesini verdi.

Seçimlerin ardından ziyaret ettiği Çiğdem Mahallesinde kararları beraber alıp, beraber uygulayacakları sözünü verdiğini hatırlatan Taşdelen, semtte yaptıkları referandumun herkese örnek olduğunu aktardı. Belediyenin hizmetin yanında halkla birlikte de olması ve vatandaşı yönetime katmasının bir tercih olduğunu anımsatan Taşdelen, ilk etapta tamamlanan semt kütüphanesinin çevresi için de bir semt parkı projesi hazırladıklarını ve bu yıl yapımına başlayacaklarını söyledi.

Her aşamada proje demokrasisi uyguladıklarına değinen Taşdelen, yakında Ankara'ya önemli bir kültür merkezi kazandırılacaklarını aktardı. Taşdelen, "Tiyatro ve konferans salonlarıyla hizmet verecek Mustafa Kemal Kültür Merkezi Projesi tamamlandı, temelini baharda atacağız. Ayrıca Maltepe'de bulunan prefabrik salonda hizmet veren Yılmaz Güney Sahnesi'ni de bu yıl çağdaş bir yapıyla yenilenerek 400 kişi kapasiteli bir merkeze dönüştüreceğiz." diye konuştu.

FİKRET OTYAM DA ÇANKAYA'DA YAŞAYACAK

Yıldız semtinde resim atölyeleri ve sergi salonları bulunan bir kültür merkezi için daha çalıştıklarını ve bu merkezde Ressam Fikret Otyam'ın adını yaşatacaklarını belirten Taşdelen, sanatın ve okumanın önemine değinerek "Kitap ve sanatın olduğu yerde karanlık olmaz, bağnazlık olmaz, kitap okuyan insan sorgular, aydınlanır, şiirle romanla kendisini geliştirir, bu yüzden semt kütüphanelerini ve kültür merkezlerini yaygınlaştırmaya devam edeceğiz." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya'da referandum ile kurulan semt kütüphanesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER