[Cadı avında bugün] 110 kişi hakkında gözaltı kararı

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Salı, Nisan 16 2019
20 Temmuz 2016'da ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) 20 Temmuz 2018'de kaldırılsa da fiilen devam ediyor. Türkiye'de hukuk ve demokrasiyi yerle bir eden OHAL şartlarında her gün onlarca kişi gözaltına alınıp tutuklanıyor. Bugün de İzmir, Muğla, Kocaeli, Çanakkale ve Konya'da toplam 110 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
[Cadı avında bugün] 110 kişi hakkında gözaltı kararı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin cadı avı operasyonları bitmek bilmiyor. Bu sabah çok sayıda ilde aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 110 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Muğla merkezli 11 ilde, Kocaeli merkezli 9 ilde, Çanakkale merkezli 6 ilde ve İzmir merkezli 8 ilde operasyon başlatıldı. 

İLK OPERASYON MUĞLA’DA

Muğla merkezli 11 ilde 23'ü muvazzaf asker, 6'sı sivil olmak üzere toplam 29 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlattı.

Muğla, İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Diyarbakır Samsun, Yozgat ve Antalya'da daha önceden belirlenen adreslere baskın yapıldı. 

ÇANAKKALE'DE POLİSLİKTEN İHRAÇ EDİLEN 16 KİŞİYE YAKALAMA KARARI

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı 16 eski polis hakkında yakalama kararı verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri Çanakkale'nin yanı sıra Balıkesir, Elazığ, Bursa, İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon başlattı.

İZMİR'DE 17 MUVAZZAF ASKER HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İzmir merkezli 8 ilde 17 muvazzaf asker ve 1 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada gözaltı kararı verilenler arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda muvazzaf 1’i yarb

Bu haberler de ilginizi çekebilir