ByLock'tan sonra sıra Telegram kullananlara gelecek mi?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 30 2017
İktidar IŞİD’le gerçekten mücadele ediyor mu? Ediyor ise sudan bahanelerle on binlerce Cemaat mensubunu aylardır hapislerde çürütürken göstermelik operasyonlarla gözaltına aldığı IŞİD mensuplarını ertesi gün neden serbest bırakıyor? AKP teşkilatlarına sızmış, Telegram kullanan ne kadar IŞİD militanı var?

BYLOCK’TAN SONRA SIRA TELEGRAM KULLANANLARA GELECEK Mİ?
Geçtiğimiz Ekim ayında, AK Parti Hayranları isimli bir Facebook hesabından “Vatan Sever Gençler Teşkilâtlanıyor!” başlıklı bir mesaj yayınlandı. Mesajda, “Misyon: İç güvenlik ve olaylara anında müdahale. Huzur ve asayiş. Kayıt olmak için ‘Telegram’ programını indirin daha sonra da aşağıdaki linke tıklayın. Kontenjan sayısı 5.000’dir” ifadeleri yer aldı.

Bu konu o günlerde çok sayıda köşe yazısına da konu oldu. Belli ki ortada bir Telegram kanalı var ve bu kanal üzerinden AK Partili kimseler mütemadiyen iletişim hâlinde tutuluyor. Aylardır bu konuda aksi bir açıklama gelmediği için iddianın gerçeklik payı oldukça yüksek görünüyor.
Telegram nedir?
Telegram, Rus programcı Pavel Durov tarafından yazılmış bir anlık mesajlaşma servisi. Kullanıcılar birbirleri arasında metin mesajı, fotoğraf, video, ses kaydı, sticker ve 1,5 GB’a kadar dosya paylaşımı yapabilmekteler. 2016 itibariyle dünya genelinde 100 milyondan fazla kullanıcısı var ve bu servisle her gün yaklaşık 15 milyar mesaj gönderiliyor.
Telegram’ı son yıllarda en çok kullanan ülkelerin başında İran gelirken, IŞİD’in de dünya genelindeki haberleşme ağını Telegram üzerinden kurması, şirketin ciddi eleştiriler almasına sebep oldu.
Türkiye’de ise havuz medyasının arşivlerinde Telegram’ı öven haberler, mesela “Cuma mesajlarınızı Telegram’la gönderin haberi” gibi ‘yönlendirmeler’ AKP’liler içinde Telegram’ın ne denli yaygın olduğunu gösteriyor.
ByLock, Telegram yanında masum
Cemaatin terör örgütü olduğuna dair elinde kanıt olmayan iktidarın bu iddiasına kanıt olara
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.Konya hazır mı?9.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!10.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


