BUTGEM dünyaya model oluyor


Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı uzmanları, Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin (BUTGEM) farklı ülkelerde de hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Uzmanlar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde Bursa sanayisinin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamasında büyük katkı sağlayan BUTGEM'i ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener tarafından ağırlanan BM Kalkınma Programı heyeti, kurslarda ve eğitim alanlarında incelemelerde bulundu. 4 kişilik BM heyeti, Maket Robot, Ahşap Oyuncak Atölyesi, Telden Araba ve Origami Kağıt Sanatı kurslarında eğitim gören öğrenciler ile bir araya geldi. Kurs öğretmenlerinden eğitimler hakkında bilgi alan heyet, BUTGEM'de yürütülen faaliyetlere tam not verdi. Heyet, ayrıca ziyarette yenilenebilir enerji konularında da fikir alışverişinde bulundu.

BUTGEM BÜYÜK BİR HAZİNE

Heyete BUTGEM'in çalışmaları hakkında bilgi veren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, BUTGEM'de alanında deneyimli uzman eğitmenler tarafından verilen kursların iş sahibi olmak isteyenler için büyük bir hazine olduğunu kaydetti. Gülener, "BUTGEM, Bursa ve ülkemiz için büyük bir fırsat. Meslek sahibi olmayan gençlerimiz, BUTGEM sayesinde hayallerindeki mesleklere kavuşmaya devam ediyor. Bursa sanayisi için bulunmaz bir nimet olan BUTGEM'e her zaman destek vermeye devam edeceğiz. BUTGEM, büyük bir okuldur. Buradaki bilgi ve deneyimden herkes faydalanmalıdır." dedi.

BUTGEM'İN BAŞARISI DÜNYAYA MODEL OLABİLİR

BUTGEM'de olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Uzman Sahba Sobhani, "BTSO liderliğinde yapılan mesleki eğitimleri yerinde gördük. Bursa, mesleki eğitim konusunda önemli bir merkez. Buna bizzat tanık olduk. Burada vizyoner bir liderlik var. Genç yaşta çocuklar pratik alanlarda çok faydalı eğitimler alıyorlar. Bu merkezler tüm dünyada mutlaka yayılmalıdır." diye konuştu.

Heyet ile birlikte BUTGEM'de incelemelerde bulunan Vesna Dzuteska, BUTGEM'deki çalışmalardan ve faaliyetlerden çok etkilendiğini vurgulayarak, "En son yapılan araştırmada dünyada işverenler ilan ettikleri pozisyonlarını yüzde 25'ini aradıkları şartlarda eleman bulamadığı için dolduramıyorlar. İstihdam edilenlerin ise en az yüzde 30'u gerekli becerilere sahip değil. BUTGEM modelini farklı ülkelerde de hayata geçirmek lazım. Bizler, BUTGEM'in tecrübesine ve kapasitesine ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber BUTGEM dünyaya model oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER