Büşra Erdal gözaltındaki insanlık dışı aramayı anlattı

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Perşembe, Ağustos 30 2018
P24 tarafından tutuklu gazetecilerle avukatları aracılığıyla yapılan röportajlar yayınlanmaya devam ediyor.
Büşra Erdal gözaltındaki insanlık dışı aramayı anlattı
Anket ve soru-cevap şeklinde yapılan mülakatta kapatılan Zaman Gazetesi adliye muhabiri Hanım Büşra Erdal'a yer verildi. Erdal gözaltına alındığında yaşadığı gayrı kanuni aramayı ve hapishane günlerini aktardığı anket P24’ün avukatları tarafından 2018 Temmuz ayında gerçekleştirildi.

İsim: Hanım Büşra Erdal

Kapatılan Zaman ve Yeni Hayat gazetelerinde adliye muhabirliği yapmış olan Hanım Büşra Erdal, terör örgütü ilan edilen Fethullah Gülen hareketi ile bağlantılı olduklarından şüphelenilen gazetecilere yönelik bir operasyon kapsamında, 26 Temmuz 2016 tarihinde, Manisa’da ailesiyle birlikte yaşadığı evinde, polis tarafından gözaltına alındı. Erdal, bazı Twitter paylaşımları ve gazetede yayınlanmış olan haberleri gerekçe gösterilerek “silahlı terör örgütüne üyelik” suçlaması ile yargılandığı davanın 8 Mart 2018 tarihinde görülen karar duruşmasında alt sınırdan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.

Cezaevi: Bakırköy Cezaevi

Tutuklanma tarihi: 29 Temmuz 2016 

Tutuklu/hükümlü: Hüküm özlü 

1. Koğuşta mı yoksa hücrede mi kalıyorsunuz? Koğuşunuzu/hücrenizi kaç kişiyle paylaşıyorsunuz?

-Dört kişilik koğuşta kalıyorum.

2. Açık havadan günde kaç saat istifade edebiliyorsunuz? Hücre avlusuna mı yahut ortak alana mı çıkarılıyorsunuz?

-Sabah 07:00’den akşam 20:00’e kadar havalandırma açık oluyor.

3. Cezaevi yemekleriyle ilgili herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Sağlık ihtiyaçlarınıza ve diyetinize uygun yemek veriliyor mu?

-Yemeklerde sorunla karşılaşmadım. Ancak kalitesiz yağlar kullanılıyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir