Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), bünyesinde bulunan planetaryumu (Gezengenevi) ziyaret edenlere, uzay ve gökyüzünün derinliklerinde muhteşem bir görsel şölen yaşatıyor.
Türkiye'de çok az sayıda kentte bulunan Planetaryum (Gezegen Evi) Bursa'da açıldığı günden bu yana 20 bine yakın bilimsever tarafından ziyaret edildi. Gece gökyüzündeki yıldızların ve gezegenlerin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı bir gösteri salonu olan planetaryum, uzay boşluğundaki hareketlerin gerçekçi bir şekilde simule edilebilmesini sağlıyor. Yeni nesil dijital yansıtıcılar ve gelişen teknolojisi sayesinde planetaryumlardaki gösteri yelpazesi de günden güne genişliyor. Küçükler kadar büyüklerin de ilgisini çeken planetaryumda yenilenen filmler büyük ilgi gördü. Moles ve Astralis filmlerinin gösterime girdiği planetaryum, uzay meraklılarına eşsiz bir deneyim yaşattı. Gökyüzü meraklılarının beğeniyle izlediği Moles ile uzayın derinliklerini keşfe çıkan minikler, Köstebek Plato'nun maceraları ile ay ve yıldızlarla gök cisimlerini tanıma fırsatı buldu.
Türkiye'nin en büyük gezegen evlerinden biri olan mekanda, 180 derece geriye doğru yatar koltuklarında 9,5 metre çapında gök kubbe şeklindeki dev ekranda sevimli köstebeğin maceralarına tanık olan minikler, yaklaşık yarım saat süren gösterimlerde de Astralis filminin öğretici kurgusuyla gezegenleri, yıldızları ve Samanyolu'nu görsel efektler eşliğinde tanıma şansı buldu. Planetaryum Pazartesi hariç her gün sabah saat 09.00'dan 18.00'e kadar 5 ayrı seansta meraklılarını bekliyor. CİHAN